Voedselangst? 5 tips om het te controleren.

0
51

Angst kan worden gedefinieerd als een fysieke en emotionele reactie op stress, dagelijkse beslommeringen of hormonale onevenwichtigheden. kan resulteren in verschillende eetstoornissen. Hoewel het misschien ironisch lijkt, wordt de angst voor het eten vaak vooral veroorzaakt door veelvoorkomende fouten in de dagelijkse eetgewoonten, die kunnen leiden tot overmatige honger, waardoor je uiteindelijk impulsief en oncontroleerbaar gaat eten. Heb je gedurende de dag voortdurend trek, kom je bij de maaltijden aan met een vraatzuchtige eetlust die je meer laat eten dan je zou moeten, of gaat het bij je trek vooral om zoetigheid? Als u deze vragen met ja heeft beantwoord, ervaart u angstaanvallen, die u gemakkelijk kunt vermijden.

Bekijk ook: Voedingsmiddelen die het risico op hartaandoeningen verminderen

Tips om angst te vermijden

1. Drink veel water

Water is een essentiële drank voor je lichaam om goed te kunnen functioneren, het houdt je gehydrateerd, zorgt voor verzadiging en bevat geen calorieën. Als u bijvoorbeeld voor elke maaltijd een glas water drinkt, zal uw hongergevoel afnemen en zult u redelijker porties eten. Voel je vrij om zoveel water te drinken als je wilt, maar liefst twee liter per dag.

2. Vijf maaltijden per dag

Het eten van frequente, kleine porties zal helpen het ongecontroleerde voedselverdriet te verminderen en ook uw metabolisme actief te houden, wat de verbranding van calorieën zal stimuleren. Probeer in het midden van de ochtend en in het midden van de middag een kleine maaltijd te eten. Noten, smoothies, kwark of gelatine zijn enkele gezonde opties. Sla geen maaltijden over.

3. Een goed ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag omdat het je de energie geeft die je nodig hebt om je dagelijkse activiteiten onder ogen te zien. Zorg ervoor dat uw ontbijt evenwichtig is en zoveel mogelijk van deze voedingsmiddelen bevat: eiwitten, gezonde vetten, gezonde koolhydraten, calcium, fruit en groenten. Als uw ontbijt compleet en evenwichtig is, zult u de rest van de dag minder angst voelen.

Bekijk ook: Drie ideeën voor een gezond en heerlijk ontbijt

4. Sluit geen koolhydraten uit

Het volledig en radicaal elimineren van koolhydraten uit uw dieet kan contraproductief zijn als uw doel is om gewicht te verliezen, omdat ze een geweldig gevoel van verzadiging geven. Door ze te vermijden ervaar je een voortdurend gevoel van honger en dus overeten. Maar kies altijd voor complexe koolhydraten zoals bruine rijst, quinoa, peulvruchten en sommige groenten en fruit.

Bekijk ook: Koolhydraten: gevolgen van hun eliminatie

5. Krijg genoeg slaap

Slaapgerelateerde aandoeningen kunnen een negatieve invloed hebben op verschillende gebieden van het menselijk leven, waaronder voeding. Een geavanceerde studie door onderzoekers van de Universiteit van Chicago toonde aan dat slapen minder dan vijf uur veroorzaakt het lichaam te ervaren een 28% toename van de niveaus van ghrelin, een hormoon dat het gevoel van honger veroorzaakt. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt volwassenen aan om niet minder dan 6 uur per dag te slapen.

Bekijk ook: Wat doe je als je vastzit aan je gewicht?