Voedingsmiddelen die Migraine kunnen triggeren

0
47

Als u ernstige, herhaalde en langdurige hoofdpijn heeft, kunt u last hebben van een van de meest voorkomende aandoeningen van het zenuwstelsel, in de volksmond bekend als migraine. Migraine wordt beschouwd als een primaire hoofdpijn en treft meestal vooral mensen tussen 35 en 45 jaar oud, maar het komt ook vaak voor tijdens de puberteit. De meest voorkomende symptomen die meestal gepaard gaan met deze aandoening zijn:

  • Kloppende pijn (gevoel van hartslag) aan slechts één kant van het hoofd
  • Misselijkheid en braken.
  • Extreme gevoeligheid voor licht.
  • Gevoeligheid voor lawaai.
  • Blinde vlekken.

Hoewel er geen definitieve conclusies zijn over de oorzaken van migraine, is er een reeks factoren vastgesteld die deze ziekte kunnen veroorzaken.

Lees ook:
Voedingsmiddelen die het risico op hartaandoeningen verminderen

Voedingsmiddelen die migraine kunnen veroorzaken

Wijn

Wijn, vooral rode en mousserende wijn, bevat een stof die bekend staat als histamine, die moeilijk te metaboliseren is door organismen die het enzym dat nodig is voor de spijsvertering (DAO) missen. Deze amine is niet alleen aanwezig in wijn, maar in het algemeen in alle voedingsmiddelen die lang gerijpt zijn of langdurig moeten worden bewaard.

Chocolade

De samenstelling van de pralines veroorzaakt vaak een vernauwing van de bloedvaten en dus een langzame bloedcirculatie. Dit veroorzaakt vaak migraine.

Verwerkt vlees

Verwerkt vlees bevat een additief genaamd mononatriumglutamaat, dat door verschillende wetenschappelijke studies is gelabeld als trigger voor migraine. De verklaring zou kunnen zijn dat deze stof de accumulatie van histamine bevordert, wat vooral mensen treft die een gebrek hebben aan het spijsverteringsenzym DAO.

Zie ook:
Waarom zou je het eten van verwerkt vlees vermijden?

Gluten

Bij gevoelige of intolerante mensen kan gluten een ontsteking veroorzaken in het centrale zenuwstelsel en dit kan migraine veroorzaken. Gluten is ook in verband gebracht met andere hersenaandoeningen zoals Parkinson, depressie en autisme. Sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan gluten zijn gemaakt van tarwe, gerst en rogge.

Lees ook:
Coeliakie: wanneer je lichaam gluten afstoot

#Feitjes

-Migraine komt twee keer zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen door hormonale invloeden.

-Migraine kan erfelijk zijn.

-Migraines duren meestal tussen de vier en 72 uur als ze niet worden behandeld.