Drie voedzame en gemakkelijk te bereiden salades

0
58

Salades zijn ideale begeleiders van onze maaltijden en zijn ook uitstekende keuzes voor hoofdgerechten geworden. Als u een gezonder leven leidt, of denkt te leiden, zullen salades uw bondgenoten zijn in het proces, aangezien groenten en fruit met een hoge voedingswaarde worden gebruikt in de bereiding ervan. Er is een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen die je kunt combineren, zodat het eten van salades niet saai wordt, maar een ervaring van creativiteit en een explosie van smaken. Hier zijn enkele praktische recepten, van hoge voedingswaarde en het beste van alles: zeer gemakkelijk te bereiden.

Recept 1: Griekse Salade

Ingrediënten:

  • Extra vierge olijfolie
  • Zwarte of groene olijven
  • Rijpe rode tomaten
  • Komkommer
  • Rode sla of groene sla
  • Ui
  • Fetakaas

Voorbereiding:

  1. Was de ingrediënten goed
  2. Splits de sla, de tomaten en de komkommer.
  3. Snij de uien in dunne plakjes en voeg fetakaas toe.
  4. Meng in een kom en voeg de olijfolie naar wens toe.

Fetakaas wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk, is rijk aan smaak en laag in vet. Het is een ideale keuze voor het diner, laag in calorieën en olijfolie levert gezonde vetten aan het lichaam. Het kan alleen worden gegeten of vergezeld van volkorenbrood.

Bekijk ook: Hele korrels voor een gezond dieet

Recept 2: Pastasalade

Ingrediënten:

  • Pasta gekookt in de presentatie die u wilt (tortellini, fussili, lazitos, ellebogen, enz.)
  • Vers basilicum
  • Gestoomde broccoli
  • Rijpe tomaat
  • Ui
  • Rood of geel paprikapoeder
  • Zout en peper

Voorbereiding:

  1. Bereid de pasta al dente en reserveer
  2. Stoombroccoli en reserve
  3. Hak de tomaat en de paprika, snijd de ui in julienne-reepjes.
  4. Roer alles in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe.

Deze salade kan perfect een maaltijd vervangen, u kunt wat eiwitvoorbereiding aan de grill toevoegen, ook natuurlijke dressings.

Bekijk ook: Acht groene groenten om in uw dieet op te nemen

Recept 3: Avocado Salade (Mexicaanse stijl)

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje sla
  • 1/4 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 6 cherrytomaten
  • 1 handvol babymaïs
  • 1 borstfilet
  • Zout en peper

Voorbereiding:

  1. Was alle ingrediënten
  2. Splits de avocado in lange stukken, afhankelijk van de vorm van de vrucht.
  3. Snijd de ui in stukjes of julienne en halveer de tomaten.
  4. Voeg de maïs toe en roer.
  5. Als je wilt, voeg dan wat proteïne toe aan het bord.

Dit idee is functioneel voor taco’s, wraps of maïs tortilla begeleiding. Het kan worden geconsumeerd tijdens het diner of voor een caloriearm tussendoortje. Verse groenten zorgen voor mineralen en vitaminen. Avocado is een onbetwistbare bondgenoot van de bloedsomloop.

Bekijk ook: Drie ideeën voor een gezond en evenwichtig diner