Receta: Griekse Salade Voor Warme Dagen

0
30

De traditionele Griekse salade is een heerlijke en gezonde optie voor warme dagen omdat het hoge watergehalte in de ingrediënten zorgt voor de hydratatie die je lichaam nodig heeft.

Voor de bereiding kun je het beste verse en biologische ingrediënten gebruiken, omdat deze een grotere hoeveelheid voedingsstoffen en vitaminen vasthouden. Dit gerecht, dat veel voorkomt in het mediterrane dieet, is zeer gezond en kost je niet meer dan 15 minuten om te bereiden.

Ontdek ook: Tips voor het bereiden van gezondere salades

Ingrediënten

  • 5 rijpe cherrytomaten
  • Medium komkommer
  • 6 zwarte olijven
  • Feta naar smaak
  • Crespa sla
  • Broodcroutons (optioneel)

Voor de dressing:

  • 1 theelepel olijfolie
  • Honing naar smaak
  • Zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 snufje oregano

Bereiding

1. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de komkommer in plakjes en de feta in stukjes (naar gewenste grootte).

2. Doe de ingrediënten in een kom en strooi er een beetje oregano over. Reserveren.

3. Voor de dressing meng je de olijfolie met de azijn en het citroensap. Pers vervolgens de knoflook goed uit en voeg deze samen met de oregano toe aan het mengsel. Voeg aan het eind een drupje honing toe om de vinaigrette wat zoeter te maken.

4. Leg om te serveren de slabladeren op de bodem en voeg dan de tomaat, komkommer en feta toe. Besprenkel met de dressing.

Lees ook: Caprese pasta: een gezonde en lekkere optie