Zwangerschapsbuikband dragen na de bevalling? Dit zegt Sascha Fitness hierover.

0
63

Het gebruik van een buikband is een wijdverbreide aanbeveling voor vrouwen die net zijn bevallen, volgens de populaire wijsheid, helpt het hen om hun figuur terug te krijgen. In dit verband heeft de bekende fitness- en voedingsdeskundige Sascha Barboza, die ook de moeder is van twee meisjes, haar mening gepubliceerd op haar Instagram-account.

Zij zegt dat ze nooit een buikband heeft gedragen tijdens haar postpartumperiode en voegt daar nog aan toe: “Terwijl de buikband je helpt om je teruggetrokken te voelen, isoleert hij de buikwand op een bepaalde manier. Omdat je het gevoel hebt dat je iets hebt dat je tegenhoudt werkt je niet aan het samentrekken van de buikspieren. Terwijl het dragen van een gordel een gevoel van veiligheid geeft, stopt het ook de buikspieren met trainen en duurt het langer om weer vloeiende mobiliteit te krijgen. “Een buikband zou het makkelijker gemaakt hebben om je aan te kleden, om je comfortabel te voelen. Maar ik ging liever de oncomfortabele weg, maar op de lange termijn was dat effectiever. Het niet dragen van de band dwong me om altijd bewust te zijn van mijn buik, om het in te zetten, dat wil zeggen, om het te contracteren, en dit gaat beter werken voor de spieren” vertelt Sascha haar volgelingen. Zij voegde er ook aan toe: “Ik hou er niet van om te bevestigen dat ik de absolute waarheid heb, er zijn mensen die zweren dat de gordel hen heeft geholpen om hun taille te verminderen, ik durf niet categorisch te bevestigen dat ze daar niet goed voor zijn, maar om de buik af te vlakken, om de buikwand te versterken wat werkt is oefening, goede voeding en geduld”.

Bekijk ook: Praktische tips voor gezond eten

De Venezolaanse invloed voegt er echter aan toe dat in het geval van vrouwen die een keizersnede hebben gehad, het beste de aanbeveling van de artsen kan worden opgevolgd. Ook over dit onderwerp zijn de meningen zeer verdeeld (gebruik van gordels na een keizersnede). Sommige artsen raden het gebruik ervan aan om de genezing en de vermindering van de ontsteking te bevorderen, maar andere raden het gebruik ervan af totdat de incisie is genezen. De waarheid is dat tot op heden er is geen onderzoek of wetenschappelijke studie die de effectiviteit van buikbanden in het proces van het herwinnen van uw figuur na de zwangerschap aantoont .

Bekijk ook: Borstvoeding: leuke feiten die je moet weten