Zes trucjes om je haar te beschermen tegen de hitte van de krultang en de stijltang

0
153

De krultang en de haarstijltang zijn steeds vaker voorkomende elementen in de dagelijkse schoonheidsroutine van veel vrouwen over de hele wereld. Maar, als warmtebronnen kunnen deze gereedschappen het haar aantasten of beschadigen. De hoge temperaturen van deze gebruiksvoorwerpen, die 240 graden kunnen bereiken, kunnen verschillende complicaties veroorzaken, zoals

  • Droogte
  • Open uiteinden
  • Verlies van glans en zijdezachtheid
  • Brits haar
  • Reddening van de hoofdhuid

Bekijk ook: Vijf voordelen van rozenwater voor de huidverzorging

Er zijn echter enkele aanbevelingen die kunnen helpen de schade die deze elementen kunnen veroorzaken tot een minimum te beperken:

1. Kies het juiste apparaat

Keramisch gecoate platen of krulspelden helpen de warmte te matigen en gelijkmatig te verdelen. Met deze zal je haar minder lijden dan met metalen. Er zijn ook enkele haarstijlen met oliecoatings, zoals arganolie, die het haar van voedingsstoffen voorzien, de structuur van het haar behouden en het helpen zijn glans te behouden.

U moet er ook voor zorgen dat ze op temperatuur zijn.

2. Gebruik een warmtebeschermer

De warmtebeschermer maakt het stylen gemakkelijker en voorkomt plaatselijke hitte, terwijl het haar wordt beschermd tegen uitdroging en helpt de vitaliteit te behouden. Wij raden u aan dit product op nat haar aan te brengen om de verspreiding ervan te vergemakkelijken. Na het aanbrengen kamt u het voorzichtig door.

3. Droog uw haar goed af voordat u de tang gebruikt

De toepassing van externe warmte op nat haar kan ervoor zorgen dat de schubbenlaag verslechtert en zijn natuurlijke structuur verliest. Na verloop van tijd kan de gewoonte om op nat haar te strijken diepe schade aan de haarvezels veroorzaken. Probeer je haar op natuurlijke wijze te drogen, maar als je haast hebt kun je altijd een haardroger gebruiken.

4. Kies de aangegeven temperatuur

Zelfs als uw tang het vermogen heeft om af te studeren tot 240 graden, is het nooit aan te raden om overmatige warmte op uw haar aan te brengen. Normaal gesproken is het voldoende om een temperatuur te kiezen tussen 175 en 190 graden. Wees voorzichtig! Als je haar dun en broos is, moet je proberen de strijkijzers op hun laagste temperatuur te gebruiken.

5. Niet meer dan twee passen per tuft

Hoe meer keer je je haar steil maakt, hoe meer de hitte een nadelig effect zal hebben. In hetzelfde gedeelte van het haar raden wij u aan om maximaal 4 seconden te strijken met slechts twee herhalingen. Probeer ook maximaal drie keer per week te strijken, zodat je je haar niet meer dan nodig verbrandt.

6. Arganolie na het strijken

Arganolie is een grote bondgenoot om het haar te beschermen, omdat het helpt om het vochtgehalte te behouden of te herstellen, waardoor het glanst en minder kroeshaar krijgt. Breng het van medium tot eind aan en geniet van de voordelen. U kunt ook een of twee keer per week een vochtinbrengend masker gebruiken. Deze zullen je helpen om de droogte te bestrijden die wordt veroorzaakt door de hitte van de ijzers.

Bekijk ook: Verschil tussen hydratatie en hydratatie van de huid