Zelfgemaakte glutenvrije maïskoek

0
52

 

Het thuis bereiden van uw taarten en andere bakwaren is ongetwijfeld een betere optie als u de kwaliteit en kwantiteit van de ingrediënten die u in uw dagelijkse voeding opneemt, onder controle wilt houden. 

Dit is vooral belangrijk gezien het feit dat industriële bakkerij- of banketproducten vaak worden bereid met grote hoeveelheden suiker, margarine en ongezonde oliën die uw gezondheid en gewichtsbeheersing op verschillende manieren kunnen beïnvloeden. 

Daarom willen we u leren hoe u een zelfgemaakte glutenvrije en zeer lekkere maïskoek kunt bereiden. 

Houd er rekening mee dat deze koek glutenvrij is, maar geen koolhydraten of calorieën bevat, en dat u deze dus met mate moet consumeren, afhankelijk van uw dagelijkse behoefte. 

Ingrediënten 

  • 1 kopje voorgekookte maïsmeel 
  • 2 el. Bakpoeder 
  • 3 grote eieren 
  • 1/2 kopje olijfolie 
  • 1 kopje amandeldrank 
  • 1/4 kopje cacaonibs 
  • 1 eetlepel geraspte kokosnoot 
  • Stevia naar smaak 

 

Voorbereiding 

Meng alle droge ingrediënten in een kopje 

Klop in een aparte kom de eieren goed los en voeg de andere vloeibare ingrediënten toe (olie, amandeldrank en stevia). Goed roeren. 

Voeg geleidelijk aan de droge ingrediënten toe terwijl u roert. 

Neem een bakplaat (eerder ingevet) en versier met de cacao en de kokosnoot. (u kunt ook banaanstukjes toevoegen) 

Bak op 180° gedurende 25-30 minuten (vergeet niet de oven voor te verwarmen) 

U kunt deze taart ook in een koekenpan koken op een zeer laag vuur gedurende ongeveer 1 uur (met een deksel). 

 


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here