Word je dik van alcoholische dranken? Hier vertellen we je hoe het zit.

0
234

Het al dan niet dik worden van alcoholische dranken is een kwestie die al vele jaren aanleiding geeft tot discussie, maar de waarheid is dat
als je een evenwichtige levensstijl wilt leiden, moet je deze dranken zo veel mogelijk elimineren of beperken. Dit omdat er geen gezond niveau van alcoholgebruik is. Het onweerlegbare in dit alles is dat alcohol een giftige stof is die het metabolisme van vetten en koolhydraten verstoort. Hetgeen ertoe leidt dat je lichaam meer vet opslaat dan het zou moeten. Dit gebeurt omdat, als een giftig product in uw lichaam komt, uw lichaam al zijn inspanningen richt op het metaboliseren van alcohol om het snel te elimineren en dus verwaarloost de oxidatie van vetten. Als je daarbij optelt dat elke gram alcohol ongeveer 7 calorieën bevat, is het duidelijk dat het overschrijden van dit soort dranken geen goed idee is als je wilt afvallen. U moet echter in gedachten houden dat elk proces van gewichtsverlies gebaseerd is op evenwicht en dat als u geen gezonde voeding en lichaamsbeweging heeft, alleen de beslissing om alcoholische dranken te beperken u niet zal helpen.

Lees ook:
Wetenschappers sluiten “gezond niveau” van alcoholgebruik uit

Calorieën in alcoholische dranken

Het is belangrijk op te merken dat niet alle alcoholische dranken dezelfde hoeveelheid calorieën bevatten. Hier is de verhouding van de meest populaire dranken per 100 gram.

  • Bier – 50
  • Rode wijn – 80 calorieën
  • Genève – 260
  • Wodka – 232
  • Whisky – 245
  • Rum – 231

Een ander aspect waar je rekening mee moet houden is dat veel dranken zoals wodka of rum meestal vergezeld gaan van sappen of koolzuurhoudende dranken met een flinke dosis suiker. Dit maakt hun calorie-inname nog hoger. Daarnaast worden alcoholische dranken, als sociaal gebruik, vaak vergezeld van meervoudige en calorierijke snacks, wat ook de energiebelasting verhoogt.

Zie ook:
Afvallen zonder dieet? Hier zijn 10 tips

Meer redenen om alcohol te beperken

Er zijn studies die een verband leggen tussen een hoge alcoholconsumptie en het metaboolsyndroom, en het schaadt ook de fysieke activiteit en het uithoudingsvermogen tijdens de training. Alcohol is ook gekoppeld aan gewichtstoename, triglyceriden, cholesterol, diabetes en verhoogd lichaamsvet.

Lees ook:
7 risico’s van het gebruik van energiedrankjes

#Leukeweetjes

De aangeraden maximale alcoholconsumptie bedraagt niet meer dan 30 gram per dag, wat overeenkomt met 2 glazen rode wijn.