Wat is gehydrolyseerd collageen en waarvoor wordt het gebruikt?

0
48

Collageen is een eiwit dat aanwezig is in mens en dier, en is de belangrijkste bouwsteen van bindweefsel in ons lichaam in botten, huid, spieren, pezen en ligamenten.

Naarmate u ouder wordt, begint uw lichaam op natuurlijke wijze de collageenproductie te verminderen, wat resulteert in een aantal normale veranderingen zoals verlies van stevigheid, elasticiteit en flexibiliteit van de huid, evenals gewrichtsklachten en slijtage van de botmassa.

Dit natuurlijke verlies van collageen in de loop der jaren heeft geleid tot de productie van op collageen gebaseerde voedingssupplementen die een breed scala aan voordelen beloven, maar hoe waar is dit alles?

Voordat we verder gaan met het zien van de voordelen, is het belangrijk om te verduidelijken dat wanneer een collageenproduct “gehydrolyseerd” wordt gelabeld, dit betekent dat het is afgebroken in kleine deeltjes, wat het gemakkelijker maakt om het te verwerken.

Wat zijn de voordelen van gehydrolyseerd collageen?

Het wetenschappelijke bewijs dat tot nu toe bestaat over gehydrolyseerd collageen, hoewel het als klein en voorlopig kan worden beschouwd, lijkt ook veelbelovend.

Collageen helpt de tekenen van gezichtsveroudering te verminderen en verbetert de hydratatie en elasticiteit van de huid.

Collageen kan helpen gewrichten te versterken en gewrichtspijn en verlies van botdichtheid te verminderen en te voorkomen.

Collageen lijkt de parameters (zoals pijn) die een negatieve invloed hebben op de sportieve prestaties van sporters te verminderen.

Kan helpen om de dichtheid van de botten te verhogen

Studies hebben ook een iets meer uitgesproken toename van kracht en spiermassa aangetoond bij mensen die weerstand oefeningen doen.

Andere voordelen die in verband worden gebracht met collageen, maar die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn, zijn

Bevordert de haar- en nagelgroei

Verbetert de darmgezondheid

Hulp bij gewichtscontrole

Verbetert de stemming en vermindert angst

Hoe neem je gehydrolyseerd collageen?

Gehydroliseerde collageensupplementen zijn verkrijgbaar in capsule- of poedervorm. De presentatie die u kiest is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, comfort en levensstijl. Collageen in capsules komt over het algemeen in lage concentraties, dus het vereist meerdere doses per dag en kan nuttig zijn voor mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen.

Collageenpoeder daarentegen wordt slechts één keer per dag ingenomen en de opname ervan wordt als sneller en effectiever beschouwd. Je kunt het mengen met shakes, soepen of water.

De vloeibare vorm van collageen komt minder vaak voor en is vaak duurder.

Tot nu toe zijn er geen gedocumenteerde nadelen of bijwerkingen van het innemen van gehydrolyseerd collageen, dus het wordt over het algemeen als veilig beschouwd.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here