Waar is eiwitpoeder voor?

0
68

Eiwitpoeder is de laatste jaren erg populair geworden en is een van de meest bestudeerde en verkochte voedingssupplementen ter wereld geworden.

Hoewel de oorspronkelijke focus van de markt voor proteïnepoeders lag op sporters, atleten of mensen met specifieke fysieke of esthetische doelen, zijn de redenen voor het gebruik van dit supplement vandaag de dag zeer gevarieerd.

Dit heeft geleid tot de diversificatie van het aanbod van proteïnepoeder tot het punt dat vandaag de dag proteïnepoeders kunnen worden gevonden uit een grote verscheidenheid aan dierlijke (wei, eiwit, bottenbouillon) en plantaardige (soja, linzen, bruine rijst, hennep) bronnen.

Waarvoor wordt eiwitpoeder gebruikt? 

Om deze vraag te beantwoorden, is het eerste wat je moet begrijpen: Waar is het eiwit goed voor?

Eiwit is een van de drie macronutriënten die uw lichaam elke dag in aanzienlijke hoeveelheden nodig heeft om al zijn vitale functies optimaal uit te voeren. De andere twee macronutriënten zijn koolhydraten en vetten.

Meer bepaald bestaat eiwit uit aminozuren die een belangrijke rol spelen bij de vorming, de groei of het herstel van spieren, botten en andere weefsels.

Daarom is een van de fundamentele aanbevelingen, wanneer een persoon het doel heeft zijn of haar spiermassa te behouden of te vergroten, het garanderen van een optimale eiwitvoorziening door middel van zijn of haar dagelijkse dieet.

De meest voorkomende bronnen van essentiële aminozuren (die niet door uw lichaam kunnen worden geproduceerd) zijn vlees, eieren, melk en vis, maar ze kunnen ook worden verkregen door het combineren van voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong zoals peulvruchten, granen en noten.

Dus waarom zou je proteïnepoeder drinken als het al in het voedsel zit? 

Eiwitpoeder wordt beschouwd als een voedingssupplement en is als zodanig bedoeld om u te helpen uw dieet te voltooien of te verbeteren wanneer u om verschillende redenen moeite heeft om aan uw dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen met voedsel.

Hieronder staan enkele voordelen die verband houden met proteïnepoeder, waarvan er vele voornamelijk uit wei-eiwit zijn bestudeerd.

Een van de belangrijkste voordelen van proteïnepoeders is dat ze aminozuren leveren die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen, zodat ze effectief zijn in het stimuleren van de spiereiwitsynthese.

Verschillende studies hebben aangetoond dat de consumptie van proteïnepoedersupplementen kan helpen bij het verbeteren van de spiermassa en de prestaties, zolang de trainingsstimulans voldoende is in termen van frequentie, gewicht en duur.

Aanvullende studies suggereren dat eiwitpoeder ook een uitstekende bondgenoot kan zijn bij het behoud van spiermassa tijdens een duidelijk calorisch tekort of gewichtsverlies interventies.

Wei-eiwit is ook in verband gebracht met een verhoogde verzadiging.

Is het veilig om proteïnepoeder te eten? 

Eiwitpoeders worden voor de meeste mensen als veilig beschouwd, maar dit zal ook veel afhangen van de kwaliteit van het product dat u kiest en daarom is het belangrijk dat u uw onderzoek doet voordat u uw aankoop doet.

Op dezelfde manier moet u rekening houden met uw bio-individualiteit, omdat sommige soorten eiwitten darm- en extra-intestinale reacties kunnen opwekken bij mensen die bijzonder gevoelig zijn voor sommige van de ingrediënten. De meeste mensen lijken deze supplementen echter goed te kunnen verdragen.

Als u een medische aandoening heeft waardoor u uw eiwitinname in twijfel trekt, is het belangrijk om uw arts te raadplegen voor begeleiding bij het nemen van de beste beslissing.

Welk eiwit te eten?

We bevelen Golden Shake proteïne aan, een supplement dat, naast het ondersteunen van processen van het verkrijgen van spiermassa of het verliezen van vet, is ontworpen om de gezondheid van uw botten, ligamenten, pezen en spieren te bevorderen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here