Vitamine C-rijk shake om het immuunsysteem te ondersteunen

0
62

Vitamine C of ascorbinezuur is een essentiële voedingsstof die u uit uw dieet moet halen en die verschillende vitale functies in uw lichaam ondersteunt, waarvan vele gerelateerd zijn aan de gezondheid van uw immuunsysteem.

Dankzij zijn antioxiderende werking is vitamine C gekoppeld aan de preventie of behandeling van verschillende aandoeningen of ziekten (1) (2). Bovendien ondersteunt het verschillende functies van het aangeboren en adaptieve immuunsysteem, dus een tekort aan deze voedingsstof is gekoppeld aan een verhoogde vatbaarheid voor infecties. (3)

Het goede nieuws is dat, hoewel er verschillende vitamine C supplementen zijn, de dagelijkse behoefte aan deze belangrijke voedingsstof gemakkelijk kan worden voldaan door het eten van een evenwichtige en gevarieerde voeding van groenten en fruit.

Bij Viva mi Salud leren we u hoe u een heerlijke caloriearme groene shake kunt bereiden met ingrediënten met vitamine C die de gezondheid van uw immuunsysteem kunnen helpen ondersteunen, zolang ze maar deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl:

Ingrediënten

1 kopje aardbeien

1 kopje boerenkool (of spinazie)

Sap van 1/2 citroen

1 handvol muntblaadjes

1 kopje water

Voorbereiding

Was de aardbeien goed en verwijder de bladeren.

Was de boerenkool (of spinazie) en muntblaadjes grondig om het vuil te verwijderen.

Meng alle ingrediënten

Serveer en geniet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here