Vette huid: dit zijn uw basisverzorgingen

0
50

Een vette huid ontstaat wanneer de talgklieren onder het huidoppervlak te veel talg produceren, een vette substantie die dient om te hydrateren en te beschermen. Het gaat ook vaak gepaard met verstopte poriën en een neiging tot acne.

Deze aandoening (vette huid) is meestal te wijten aan een genetische aanleg, hormonale veranderingen en hoge niveaus van stress, hoewel ze ook kan worden beïnvloed door aspecten zoals het klimaat, overdreven huidwassen en het gebruik van de verkeerde producten in het gezicht.

Onder de symptomen of tekenen die erop kunnen wijzen dat u een vette huid heeft, zijn

·         Glanzend oppervlak

·         Vet gevoel

·         Geblokkeerde of vergrote poriën

·         Incidentele of hardnekkige puistjes

·         Meer getextureerde huid

Mensen met een vette huid hebben ook vaak een dikkere, minder gerimpelde huid, maar het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de natuurlijke olie en het vochtgehalte van de huid.

Volgens de American Academy of Dermatology zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een vette huid hebt:

Zorg voor de vette huid

Voordat u de volgende aanbevelingen leest, moet u er rekening mee houden dat elke huid uniek is en daarom een persoonlijke benadering vereist, vooral als u naast een vette huid ook bepaalde aandoeningen hebt, zoals een gevoelige huid, vlekken of een eventuele pathologie. Als dit uw geval is, raden wij u aan om naar een dermatoloog te gaan.

1. Was uw gezicht alleen ‘s morgens, ‘s avonds en na het sporten, zonder te wrijven of de huid te scrubben om irritatie te voorkomen.

2. Gebruik zachte, schuimende reinigingsmiddelen en vermijd agressieve, schurende chemicaliën die ervoor kunnen zorgen dat uw huid meer talg produceert.

3. Verwijder elke nacht make-up en vermijd reinigingsmiddelen op basis van alcohol of olie, die de huid kunnen irriteren.

4. Kies voor huidverzorgingsproducten die “olievrij” en “niet-comedogeen” zijn, aangegeven voor verstopte poriën of acne.

5. Wees niet bang om vocht inbrengende middelen te gebruiken. Vocht komt uit water, niet uit olie, en alle huidtypes moeten gehydrateerd worden om schade door omgevingsinvloeden tegen te gaan.

6. Gebruik dagelijks zonnebrandcrème. Geef de voorkeur aan producten die “zinkoxide” en “titaandioxide” bevatten en vermijd producten die geuren of oliën bevatten. Dit zal helpen om acne-uitbraken te voorkomen.

7. Zorg ervoor dat je make-up op waterbasis is en niet op oliebasis.

8. U kunt absorberend gezichtspapier gebruiken voor de controle van de olie, maar zorg ervoor dat u het niet inwrijft. Plaats het gewoon op je gezicht, druk het zachtjes aan en laat het de olie een paar seconden absorberen.

9. Vermijd het aanraken van je gezicht gedurende de dag. Dit verspreidt alleen het vuil van je handen naar je gezicht en kan de tekenen van een vette huid en acne verergeren.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here