Top 5 Voedingsmiddelen die de meeste gassen veroorzaken…

0
57

De aanwezigheid van gassen kan als normaal worden beschouwd omdat het een direct gevolg van de bewegingen die het lichaam maakt om het verteringsproces uit te voeren. Echter, gas kan ongemak veroorzaken wanneer het resulteert in overmatige winderigheid en oprispingen, evenals abdominale distensie. Enkele factoren die de kans op gas kunnen vergroten zijn: stress, zuivelintolerantie, te snel eten, het consumeren van dranken samen met voedsel en natuurlijk de inname van sommige voedingsmiddelen of ongeschikte combinaties daarvan. Er zijn ook bepaalde gewoontes die ervoor kunnen zorgen dat er lucht in de maag komt en dat er gas wordt gevormd, zoals het drinken door een rietje, het kauwen van kauwgom of het praten tijdens het eten.

Lees ook:
7 goede redenen om langzaam te eten

Voedingsmiddelen die gas veroorzaken

Peulvruchten

Deze groep omvat voedsel zoals kikkererwten, bonen, zwarte bonen, kidneybonen, kidneybonen en erwten, onder andere. Deze zijn meestal een beetje moeilijk te verteren, dus het is aan te raden om ze voor het koken een nacht in water te laten liggen en indien mogelijk hun huid of schelp te verwijderen. Ze kunnen dan worden gegeten in de grond of in de soep om de spijsvertering te vergemakkelijken. Als je het gevoel hebt dat de groenten opruiend zijn, probeer dan alternatieve manieren van koken te vinden. Het is niet handig om ze van je menu te verwijderen omdat ze erg rijk zijn aan voedingsstoffen.

Zuivel

Zuivelproducten zijn traag te verteren omdat mensen een laag lactasegehalte hebben, het enzym dat verantwoordelijk is voor de vertering van lactose. Degenen die lijden aan lactose-intolerantie hebben meer problemen met gas. In dit geval is het raadzaam om afgeroomde of niet-lactotische producten te proberen om het spijsverteringsproces te vergemakkelijken. Bovendien, als er vaak melk wordt geconsumeerd, moet er voorzichtig worden omgesprongen met de voedingsmiddelen die met de inname ervan gepaard gaan.

Bekijk ook:
Lactose-intolerantie: wat is de oorzaak en wat zijn de symptomen?

Zeer rijp fruit

De vruchten hebben een optimale staat van rijpheid om te worden geconsumeerd, als we die periode laten voortduren neemt het fructosegehalte toe en dit kan leiden tot de vorming van meer gassen in de darm.

Koolzuurhoudende dranken

Frisdranken zijn, zoals de naam al aangeeft, dranken die de aanwezigheid van gas in de maag kunnen verhogen en ook een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken.

Enkele groenten

Groenten zoals kool, broccoli en spruitjes zijn voor sommige mensen moeilijk te verteren. Andere groenten die gas kunnen produceren zijn uien, wortelen, knoflook en paprika’s.

Andere voedingsmiddelen

  • Alcoholische dranken, vooral bier.
  • Bij sommige mensen wordt koffie niet goed verdragen, vooral als er melk en suiker wordt toegevoegd.
  • Heet of zeer gedesemd brood.
  • Ondergekookt, taai, hooggekruid vlees.

Lees ook:
Trichinose: de ziekte die wordt veroorzaakt door de consumptie van ondergekookt vlees.