Top 10 groenten die veel Koolhydraten bevatten

0
46

Koolhydraten zijn een essentieel onderdeel van het dieet omdat ze de brandstof worden die het lichaam nodig heeft om zijn verschillende functies uit te voeren. Het is echter belangrijk dat u uw consumptie controleert en de meest geschikte bronnen kiest, aangezien veel voedingsmiddelen die deze voedingsstof bevatten abrupt de bloedglucose en dus ook het insulinegehalte verhogen. Bovendien wordt het, als het niet door het lichaam wordt gebruikt, opgeslagen als reserve-energie, wat kan leiden tot overgewicht. Daarom zal uw keuze van koolhydraten in uw dieet van cruciaal belang zijn voor het behoud van een gezond gewicht. Vergeet niet dat koolhydraten zijn onderverdeeld in eenvoudig en complex. De eenvoudige zijn te vinden in suikers zoals conserven, honing, gebak, frisdrank, enz. Deze koolhydraten hebben meestal een hoge glycemische index. Aan de andere kant, complexe koolhydraten, die het gezondst zijn, aanwezig zijn in peulvruchten, knollen, groenten en wat fruit . Ze worden beter verteerd en hun glycemische index ligt tussen laag en matig.

Bekijk ook: Acht groene groenten om in uw dieet op te nemen

Groenten met meer koolhydraten

Hieronder vindt u een lijst van de groenten met de hoogste hoeveelheid koolhydraten per 100 gram portie.

  • Yucca: 38/100
  • Yam: 28/100
  • Zoete aardappel (zoete aardappel, yam, zoete aardappelen): 20/100
  • Zoete maïs: 19/100
  • Aardappel: 17/100
  • Prei: 14/100
  • Biet: 10/100
  • Wortel: 10/100
  • Kool: 9/100
  • Ui: 9/100

Andere groenten die in deze groep vallen zijn: spruitjes, pompoen, courgette, aubergines, paprika, artisjokken en rapen.

Bekijk ook: Tips om uw groenten langer te bewaren

Wees niet bang om ze te consumeren!

De complexe koolhydraten in groenten zijn gezond. Ze zorgen voor een hoog gehalte aan voedingsvezels die het werk van het spijsverteringsstelsel verbeteren en het vrijkomen van bloedsuiker helpen vertragen. Aan de voedingskant zijn complexe koolhydraten onberekenbaar superieur aan enkelvoudige koolhydraten.

Bekijk ook: Koolhydraten: gevolgen van hun eliminatie