Tips voor het bereiken van perfecte make-up

0
49

Make-up is een onmisbare hulpbron en een grote bondgenoot voor de meeste vrouwen, hoezeer velen ook lijden onder het feit dat ze geen perfecte afwerking krijgen of er langer over doen dan nodig is om de gewenste look te bereiken. Hier zijn enkele tips of adviezen die zeer nuttig kunnen zijn om betere resultaten te krijgen met uw dagelijkse make-up.

1. Reiniging en hydratatie

Zorg ervoor dat u uw huid grondig reinigt voordat u make-up en een vochtinbrengende crème met weinig olie aanbrengt. Deze twee stappen zullen helpen om uw make-up goed in te stellen en langer mee te gaan.

2. Geschikte kit

Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap hebt om make-up op de juiste manier aan te brengen: een zacht penseel voor blush, een ander voor foundation, een spons (of penseel) voor poeder, schaduwkwasten, lippenborstel en wimperkruller.

3. Goed licht

Probeer make-up aan te brengen op een plek met veel natuurlijk licht. Dit zal u helpen om echte huidtinten goed waar te nemen en te voorkomen dat u veelvoorkomende fouten maakt, zoals het overdrijven van uw foundation of blozen.

4. Basis van uw huidskleur

Kies een foundation die erg lijkt op uw huidskleur, anders ziet het er niet natuurlijk uit en zullen anderen het verschil tussen de kleur van uw gezicht en de hals gemakkelijk opmerken. We raden ook aan om het van boven naar beneden aan te brengen om je gezichtshaar te verbergen.

5. Blush voor uw huidskleur

Het kiezen van de juiste blush is een belangrijk onderdeel van de make-up, omdat dit direct van invloed is op hoe natuurlijk of te natuurlijk je gezicht eruit zal zien.
Als u blond of roodharig bent en een eerlijke teint heeft, raden wij u aan om roze of beige tinten te gebruiken. Als u daarentegen een donkere huid heeft, kunt u bruine, perzikkleurige en warme roze tinten aanbrengen.

6. Maak geen misbruik van je wimper.

Breng mascara met mate aan, anders vormt het klontjes en ziet het er overbelast uit. Geef altijd de voorkeur aan producten die componenten bevatten zoals hyaluronzuur, collageen en vitamine. Dit zal hen beschermen tegen de negatieve effecten die make-up kan genereren.

7. Op zoek naar stabiliteit om eyeliner aan te brengen

Een van de grootste nadelen als het gaat om make-up kan het bereiken van een perfecte ooglijn zijn. Om dit te doen, raden wij u aan uw elleboog op een vlakke ondergrond te laten rusten en uw adem in te houden tijdens het aanbrengen van eyeliner. Deze twee tips zullen u helpen de trillingen in uw handen te verminderen.

Bekijk ook: De ABC’s van een Veilige Gezichtsschil…