Suikervrije pan brownie

0
404

Een brownie is een soort compacte chocoladetaart die typisch is voor de Amerikaanse keuken en die wereldwijd erg populair is geworden. Het wordt meestal warm geserveerd met gesmolten chocolade of met ijs.

Bij klassieke browniebereidingen wordt meestal gebruik gemaakt van tarwemeel, boter, eieren en suiker, maar vandaag willen we u laten zien hoe u een lichtere en gezondere brownie kunt maken zonder een van deze ingrediënten, en trouwens, het is ook heerlijk.

Het beste is dat je geen oven nodig hebt, alleen een pan en een blender. U kunt het begeleiden met een kopje koffie of een glas amandelmelk.

Wil je het voorbereiden?

Ingrediënten

·         1/2 kop havermout

·         1 banaan en een half

·         1/3 kopje kokosmelk (of wat je maar wilt)

·         1/3 kopje cacaopoeder

·         1 theelepel bakpoeder

·         1 eetlepel geraspte kokosnoot

·         1 handvol fijngestampte noten

·         Stevia naar smaak

Voorbereiding

Haal de schil van de bananen en meng ze tot een gladde pasta.

Voeg 1/2 kopje haver, cacaopoeder, amandelmelk, bakpoeder en stevia toe aan de blender. Meng je goed.

Vet een pan in met olijfolie of kokosolie (je hoeft niet veel te gebruiken, het belangrijkste is dat het zich goed verspreidt)

Voeg het mengsel toe aan de pan en verdeel het goed. Voeg dan de geraspte kokosnoot en noten toe.

Dek de koekenpan af en zet hem op een zeer laag vuur voor ongeveer 15 minuten.

En dat is het! Laat het een paar minuten rusten, verwijder dan de mal en geniet.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here