Striae: Acht feiten die je zou moeten weten

0
54

Striae zijn zichtbare lijnen of vlekken die vaak op de huid van de buik, de dijen, de heupen en de borsten te zien zijn. Hoewel ze niet pijnlijk of gevaarlijk zijn voor de gezondheid kunnen ze ongemak veroorzaken voor veel vrouwen. Zij zien ze namelijk als een bron van schaamte of het kan voor een laag gevoel van eigenwaardezorgen.

Het uiterlijk van de zwangerschapsstriemen verschilt per vrouw, waarbij rekening wordt gehouden met de tijd dat ze er zijn geweest, de oorzaken en het huidtype.

Bekijk ook: Cellulitis: kan het worden voorkomen of geëlimineerd?

Hier zijn enkele dingen die je moet weten over Striae

Het is niet alleen een zwangerschapsding.

Striae ontstaan door een abrupte uitrekking van de huid zoals bij zwangerschap, maar het komt ook vaak voor bij gewichtstoename. Ze kunnen ook verschijnen na een borstvergrotingsoperatie.

Mannen hebben ze ook.

Hoewel ze bij vrouwen vaker voorkomen en beter zichtbaar zijn, ontwikkelen zich ook bij mannen zwangerschapsstriemen. Ze verschijnen meestal op het bovenlichaam: schouders, rug, oksels en armen.

De een heeft er genetisch meer aanleg voor dan de ander

Het is aangetoond dat mensen met een persoonlijke en familiale geschiedenis van zwangerschapsstriemen meer kans hebben om de aandoening te ontwikkelen.

Uw relatie met steroïden

Striae kunnen worden veroorzaakt door het langdurig gebruik van corticosteroïden die worden voorgeschreven voor de behandeling van sommige ziekten zoals astma, allergieën, artritis en lupus.

De beste manier om te voorkomen dat ze ontstaan

Er is geen sterk bewijs dat zwangerschapsstriemen kunnen worden voorkomen, maar het wordt aanbevolen om een gezond gewicht te behouden en te voorkomen dat er abrupt gewicht wordt gewonnen en verloren gaat.

Oefeningen kunnen helpen

Door het vermogen om de bloedsomloop te stimuleren en de zuurstoftoevoer naar de huid te bevorderen, kan lichaamsbeweging bijdragen aan een gezondere en gladdere huid.

Kunnen ze worden gedimd?

Striae kunnen niet worden genezen, maar er zijn enkele opties die u kunt nemen om het uiterlijk van uw huid te verbeteren, zoals het gebruik van vochtinbrengende crèmes en etherische oliën. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van een product dat zwangerschapsstriemen belooft te laten verdwijnen.

Ze vervagen in de loop van de tijd

Na verloop van tijd hebben de meeste zwangerschapsstriemen de neiging om vanzelf te vervagen.

Bekijk ook: Spataderen: preventie en behandeling