Recept voor het bereiden van amandelmelk

0
54

De amandeldrank, in de volksmond bekend als “amandelmelk”, is een van de favoriete vervangers van koemelk geworden en een hardnekkig ingrediënt in diverse bereidingen.

Een van de voordelen van deze drank is dat hij van nature rijk is aan vitaminen en mineralen en vrij is van lactose, een klasse van suiker in melk die voor veel mensen vaak moeilijk te verteren is. Het is ook geschikt voor mensen die een dierlijk eiwitvrij dieet volgen.

Ondanks hun grote voordelen zitten veel van de amandeldranken die in de supermarkten verkrijgbaar zijn, vol met suikers, schadelijke vetten, conserveringsmiddelen en kunstmatige smaakstoffen, waardoor ze een ultra-verwerkt pluspunt vormen.

Daarom is het altijd beter om thuis je eigen amandeldrankje te maken, zodat je er zeker van kunt zijn dat het gezonder en natuurlijker is, om nog maar te zwijgen van het feit dat het zuiniger is.

Ingrediënten

·         1 kopje amandelen

·         Water om de amandelen te laten weken

·         3 koppen water

Als u meer eenvoudigweg het dubbele wilt maken (2 kopjes amandelen x 6 kopjes water)

Je hebt ook een blender en een groenteslibdoek, gaas of zak nodig.

Voorbereiding

Laat de amandelen 8-12 uur weken in water

Was na deze tijd de amandelen goed en verwijder de dop.

Doe de amandelen in de blender met de 3 koppen water. Meng je goed.

Zeef de drank door het gaas en doe hem in een glazen pot. Zorg ervoor dat je goed in het gaas knijpt.

Koel en gebruik binnen 4-5 dagen.

Afhankelijk van uw smaak kunt u ook stevia, kaneel, vanille-extract of andere toppings toevoegen.

Ideeën voor het consumeren van amandelmelk

Hier zijn enkele ideeën om de amandeldrank in uw dieet op te nemen:

·         In de koffie in plaats van in de koemelk.

·         In je smoothies.

·         Om je zelfgemaakte muesli te begeleiden.

·         In je pannenkoeken bij het ontbijt.

·         In desserts en zelfgemaakte taarten.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here