Positieve verklaringen en hun impact op uw gezondheid

0
52

Affirmaties zijn positieve zinnen die je voor jezelf herhaalt en die bedoeld zijn om je te helpen negatieve overtuigingen en denkpatronen te veranderen of te remodelleren die direct van invloed zijn op de manier waarop je met situaties in je dagelijks leven omgaat.

Men gelooft dat positieve bevestigingen kunnen helpen gedachten in uw voordeel te spelen om u te motiveren, uw eigenwaarde te verhogen of belangrijke veranderingen in uw leven teweeg te brengen.

Bovendien kan deze techniek je helpen om stress te reguleren, geluk te cultiveren en je meer bewust te worden van de positieve dingen die je hebt of die bestaan in je leven.

Maar zit er wetenschap achter de uitspraken?

De uitspraken zijn bedoeld om een optimistische mentaliteit te stimuleren, en het optimisme is breed bestudeerd.

Sommige studies die zich hebben verdiept in optimisme hebben vastgesteld dat optimistische mensen een betere levenskwaliteit hebben en dat dit kenmerk een positieve invloed kan hebben op het geestelijk en lichamelijk welzijn door het bevorderen van een gezonde levensstijl. Pessimisme en een lage moraal lijken daarentegen van invloed te zijn op een grotere kans op ziekte.

Bovendien lijken optimisten meer succes te hebben met stressvolle situaties dan pessimisten, omdat ze meer flexibiliteit, aanpassingsvermogen en actieve coping hebben.

Andere studies hebben aangetoond dat er een omgekeerde correlatie bestaat tussen optimisme en depressie, verlies van hoop en zelfmoordneigingen.

Bovendien lijkt het hebben van een optimistische maar realistische kijk ook een geleidelijke en omgekeerde associatie te hebben met het risico op hart- en vaatdood.

Tot slot heeft enig onderzoek dat zich richt op de kracht van zelfbevestigingen aangetoond dat deze de schadelijke effecten van stress op het oplossen van problemen lijken te verzachten en de defensiviteit lijken te verminderen.

Naast de vorige studies zijn er nog meer studies die optimisme in verband brengen met een betere mentale en fysieke gezondheid, alsook met een betere levenskwaliteit in de aanwezigheid van ernstige pathologieën, wat te wijten lijkt te zijn aan optimistische mensen die zich beter aanpassen aan stressvolle situaties en het vermogen hebben om hun inspanningen te concentreren op haalbare doelen.

Tot slot lijkt er veel te winnen (en weinig te verliezen) bij het actief beoefenen van optimisme in je dagelijkse leven, en een manier om dit te doen is juist door middel van positieve affirmaties.

Hoe gebruik je positieve bevestigingen?

Hoewel er geen enkele regel is voor het gebruik van positieve affirmaties, raden wij u aan om de volgende aspecten in gedachten te houden:

·         Schrijf je positieve bevestigingen rustig, gebruik korte, positieve en krachtige zinnen die duidelijk de staat weerspiegelen die je wilt bereiken of bestendigen, of het nu gaat om het werk, de economie, de liefde of de persoonlijke sfeer.

·         Begin met het werken met slechts 1 tot 3 bevestigingen, zodat je al je energie kunt richten op de materialisatie ervan.

·         Voordat je ze bevestigt, haal je 3 keer bewust adem en maak je je geest leeg van negatieve of afleidende gedachten.

·         Herhaal elk van uw bevestigingen minstens 3 keer en doe dit langzaam, waarbij u zich concentreert op de kracht en de waarheid achter elk woord.

·         Visualiseer uw bevestigingen door middel van duidelijke beelden.

·         Herhaal uw bevestigingen zo vaak als u wilt gedurende de dag, maar zorg ervoor dat u de juiste tijden kiest wanneer u vrij bent van onderbrekingen.

Voorbeelden van bevestigingen om gezondheid aan te trekken

·         Ik ben een magneet die volledige gezondheid aantrekt

·         Ik ontvang dagelijks de zegeningen van een perfecte gezondheid

·         Ik ben een gezond persoon en de vitaliteit stroomt in mij…

·         Ik ben een open deur voor het integrale welzijn

·         Perfecte gezondheid is mijn natuurlijke staat

·         Mijn lichaam is sterk en krachtig

·         Ik kan met moeilijke situaties omgaan en er bovenop komen…

·         Ik ben het leven en de perfectie

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here