Ontbijt ideeën voor te bereiden in 10 minuten

0
54

Zonder veel tijd om je ontbijt te bereiden? Nou, vandaag wil ik je zeggen dat tijd geen excuus is om niet te eten als je honger hebt of om het eerste wat je vindt te eten. Er zijn zeer voedzame en evenwichtige ontbijten die u in minder dan 10 minuten kunt bereiden.

Vergeet niet dat elke maaltijd van de dag uw aandacht verdient omdat het voedsel dat u eet uw stofwisseling, uw hormonen en uw gezondheid in het algemeen diepgaand beïnvloedt.

Als u wilt dat uw ontbijt evenwichtiger en bevredigender is, moet het zoveel mogelijk een bron van goede kwaliteit eiwitten, een bron van gezonde vetten en een complex koolhydraat bevatten.

Hier zijn 5 makkelijk te bereiden, voedingsrijke ontbijtideeën:

Roerei met spinazie + maïssnippers

Verhit en smeer een koekenpan in met olijfolie en bak de spinazie gedurende 1 minuut, voeg dan de eieren toe met zout en kook ze. Serveer met corn tostadas “salmas”. In plaats van tostada’s kun je het met fruit serveren.

Toasts met ei en avocado

Roer de eieren met zout en leg ze in een hete, vooraf ingevette koekenpan te bakken. Zet vervolgens uw toasts in elkaar met het brood van uw keuze en voeg gesneden avocado toe.

Griekse yoghurt met bessen en noten

Was de bessen goed (u kunt frambozen, aardbeien, bosbessen gebruiken…), snijd ze in kleine stukjes als u dat wilt en meng ze met Griekse yoghurt en noten.

Havermoutkom met kiwi en noten

Kook de haver in tweemaal de hoeveelheid water (of melk) gedurende 3 tot 5 minuten. Serveer en begeleid met gesneden kiwi’s, noten en zaden.

Tonijn en tomaat omelet

Verwarm de volkoren tortilla (je kunt ze in verschillende supermarkten voorgekookt kopen) en vul hem met tonijn (in water) en plakjes tomaat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here