Natuurlijke kruiden om gas te voorkomen

0
61

Karminatieven zijn de natuurlijke kruiden waarvan de eigenschappen de vorming van gas in het maag-darmkanaal lijken te voorkomen of de verdrijving ervan vergemakkelijken.

Deze kruiden zijn breed bestudeerd binnen de Fytotherapie, die in principe wordt gedefinieerd als het gebruik van planten of plantaardige stoffen voor het voorkomen, genezen of verlichten van verschillende symptomen en ziekten.

Karmijnplanten worden al honderden jaren gebruikt en kunnen een uitstekende aanvulling zijn op uw dieet om een goede, tijdige en volledige vertering van het voedsel dat u eet te ondersteunen. In feite worden veel van deze kruiden toegevoegd aan farmacologische producten die bedoeld zijn voor de behandeling van spijsverteringsproblemen.

Je moet echter in gedachten houden dat als je spijsverteringsproblemen terugkerend en ongemakkelijk zijn en je levenskwaliteit beïnvloeden, je beste optie altijd zal zijn om naar een gezondheidsprofessional te gaan die een goede diagnose kan stellen.

Wat zijn de karmijnrode kruiden?

Er zijn veel planten met eigenschappen die worden beschouwd als kiemplantaardig en onder de meest populaire zijn

·         Anijs

·         Venkel

·         Munt

·         Rozemarijn

·         Fenogrego

·         Cardamom

·         Kaneel

·         Kamille

·         Cilantro

·         Calamuswortel

·         Basilicum

·         Citroengras

·         Oregano

·         Citroenmelisse

Hoe voeg je ze toe aan je voorbereidingen?

·         Voeg ze toe aan uw soepen of stoofschotels tijdens het koken

·         Voeg ze toe aan het koken van groenten om de spijsvertering te vergemakkelijken.

·         Voeg ze toe aan uw groene sappen of smoothies

·         U kunt ze ook als infuus gebruiken.

·         Een andere manier om karmijnrode kruiden te consumeren is door middel van hun etherische oliën.

Zijn er contra-indicaties voor het gebruik van karmijnrode kruiden?

Het gebruik van gasafdrijvende kruiden wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar sommige beoordelingen suggereren dat mensen die gevoelig zijn voor brandend maagzuur of aandoeningen waarbij sprake is van chronische reflux, moeten vermijden om gasafdrijvende kruiden in te nemen (of in ieder geval eerst hun arts moeten raadplegen).

Het gebruik van sommige van deze planten in de vorm van etherische olie kan ook worden gecontra-indiceerd, bijvoorbeeld voor zwangere of zogende vrouwen en voor kinderen onder de 5 jaar.

Tot slot is het belangrijk op te merken dat sommige van deze planten bij bepaalde mensen allergische reacties kunnen veroorzaken, dus als u ongunstige effecten opmerkt, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here