Muesli- en graanrepen: een gezonde keuze?

0
49

Met de toename van het aantal mensen dat een evenwichtiger leven en voeding wil leiden, is ook het aanbod van producten die als gezond worden verkocht aanzienlijk gegroeid om aan deze grote vraag te voldoen. Niet alle voedingsmiddelen die als gezond worden verkocht zijn echter noodzakelijkerwijs gezond en een voorbeeld hiervan zijn de meeste granolas of powerbars die in de supermarkten te vinden zijn. Maar, Waarom zijn ze niet gezond als je pure volle granen, noten, zaden en gedroogd fruit hebt?

In het licht van deze vraag zijn er twee dingen die het waard zijn om te verduidelijken:

1. Granola en powerbars zijn meer dan alleen maar “gezonde” ingrediënten. Ze bevatten ook vaak grote hoeveelheden toegevoegde suiker en ongezonde vetten die hun calorie-inname verhogen. En dan hebben we het nog niet eens over de kunstmatige conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen.

2. Hoewel granen, noten, zaden en gedroogde vruchten in wezen “gezond voedsel” zijn, zijn veel van hen energiedicht wat betekent dat ze in kleine hoeveelheden veel calorieën bevatten.

Dus ook al zeggen de verpakkingen en etiketten dat ze rijk zijn aan vezels, vitaminen en mineralen, de waarheid is dat veel van deze producten ook rijk zijn aan andere ingrediënten die elk doel van een gezonder leven of het beheersen van het gewicht kunnen verslaan. Een ander punt om over deze producten na te denken is dat de consumptie ervan meestal wordt misbruikt. De aangegeven portie muesli nadert meestal 1/4 kopje, maar de meeste mensen kunnen tot 1 volle kop bij één maaltijd eten. Nu zijn er merken die hebben gewed op het creëren van granolas en mueslirepen met verminderde suiker en gezonde vetten. Toch is het raadzaam om uw verbruik te matigen.

Bekijk ook: Is havermout dunner? Ontdek de waarheid