Let op! Deze voedingsmiddelen kunnen je acne geven

0
49

Acne is een aandoening die de talgklieren aantast, waardoor ze verstopt raken en de productie ervan toeneemt. Ze verschijnen als fistels die kunnen groeien tot een aanzienlijke omvang, slijm, kan pijnlijk en soms echt lelijk zijn. De eerste tekenen verschijnen in de puberteit, als gevolg van het toegenomen werk van de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de groei en de seksuele rijping. Er zijn milde gevallen, maar andere kunnen echt ernstig zijn en sporen op de huid achterlaten voor het leven. Acne is ook gerelateerd aan het type huid dat een persoon heeft, hoe vetter het is, hoe groter de kans dat het zich voordoet. Hoewel de oorzaken van acne divers zijn en van persoon tot persoon kunnen verschillen, zijn er bepaalde voedingsmiddelen die uw risico op het krijgen van het of verergeren van de symptomen kunnen verhogen.

Lees ook:
Natuurlijke crèmes om littekens te dempen

Voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden als je acne hebt

Frituur

Het eerste element dat we associëren met acne is de hoge consumptie van gefrituurd voedsel dat rijk is aan transvetten en/of verzadigde vetten. We kunnen hier frieten noemen, de beroemde kip à la braadpan, industriële bakkerijproducten en fastfood in het algemeen. Elk product waaraan palmolie is toegevoegd, zoals koekjes of gebak, valt in de categorie transvetten of verzadigde vetten.

Zuivel

Zuivelproducten zijn rijk aan vet en kunnen daarom een trigger zijn voor acne. Om te voorkomen dat ze de talgproductie stimuleren, moet u kiezen voor afgeroomde en niet-gelaagde producten en voor zachte kazen die geen lange droogtijd hebben ondergaan.

Chocolade

Verwerkte chocolade, waaraan vaak melk en suiker (en zelfs palmolie) wordt toegevoegd, kan ook een bedreiging vormen voor de huid en kan leiden tot acne. Zuivere cacao of bittere chocolade lijkt in dit opzicht geen enkel risico te vormen.

Boter en margarine

Boter en margarine hebben een hoog percentage cholesterol en vet dat acne kan verergeren. Vermijd het gebruik ervan als je tekenen van huidirritatie hebt.

Mayonaise en dressings

De meeste commerciële sauzen bevatten eieren en plantaardige oliën in hun ingrediënten, die in hun bereiding ook een warmteproces ondergaan, waardoor het vet- en caloriegehalte toeneemt.

Pittig voedsel

Hete paprika’s of gekruid voedsel kan irriterend zijn en kan het verschijnen van acne verergeren, of leiden tot nieuwe puistjes.

Lees ook:
Een eenvoudig masker met aloë vera om acne onder controle te houden