Knoflook: Eigenschappen en voordelen voor uw gezondheid

0
54

Knoflook is een van die natuurlijke wonderen waarvan de voordelen voor de gezondheid uiteenlopend zijn en op grote schaal worden aangetoond. Het is een traditioneel voedsel dat sinds de oudheid wordt gebruikt in de alternatieve geneeskunde.

Knoflook is ook een culinair ingrediënt dat al duizenden jaren wordt gebruikt, met platen in China, India, het Midden-Oosten en ook Egypte. De bijzondere smaak en de krachtige geur maken het de ideale smaakmaker voor honderden bereidingen.

Hoewel de herkomst niet zeker is, wordt aangenomen dat dit voedsel in Azië is geboren en vervolgens naar Europa is gebracht.

De oude mensen herkenden het al voor zijn eigenschappen om de fysieke prestaties te verbeteren en wonden te genezen.

Lees ook:
Kurkuma: eigenschappen en voordelen van deze duizendjarige specerij

Voordelen van knoflook

Verbetert de conditie van de bloedsomloop

Knoflook verwijdert vetophopingen in het bloed, reinigt het van onzuiverheden en heeft de neiging om het te verdunnen (wanneer het bloed zeer dicht is). Door de circulatie te verbeteren, verbetert het de zuurstoftoevoer en het humeur. Bovendien draagt knoflook door een betere doorbloeding ook bij aan een verlaging van de bloeddruk. Het proces van het verwijderen van vettige plaques uit de slagaders en organen zoals het hart en de lever vermindert de kans op aderverkalking, hoog cholesterolgehalte, hartaanvallen en beroertes.

Antibacterieel

Knoflook is erg populair omdat het wordt gebruikt tegen bacteriële infecties. Het is een ingrediënt in de meeste natuurlijke remedies om wonden van ongevallen of verwondingen, griep en verkoudheid te behandelen. Het werkt ook effectief tegen virussen, schimmels en parasieten. In het geval van darmparasieten kan het zelfs bij kinderen worden gebruikt, samen met andere kruiden. Het heeft ook geen bijwerkingen zoals diarree of verlies van de darmflora.

Mondelinge gezondheid

Het wordt direct aangebracht als er een tand is die pijn veroorzaakt, om deze tijdelijk te kalmeren. Het werkt ook als een antiseptisch middel, verbetert de tandvleesontsteking en voorkomt de vorming van cariës. Alsof dat nog niet genoeg is, helpt knoflook de speekselafscheiding te stimuleren, een van de eerste en meest fundamentele stappen voor een goede voedselvertering.

Antioxidant

Het is aangetoond dat knoflook de grootte van tumoren vermindert, vrije radicalen bestrijdt en ook geassocieerd wordt met de preventie van Alzheimer, omdat het helpt om de hersencellen niet te laten degenereren. Versterkt het immuunsysteem door de kwaliteit van het bloed en de voedingsstoffen die het bevat te verbeteren.

Verbetert de gezondheid van de huid

Het antioxiderend vermogen komt ook tot uiting in het feit dat het helpt bij het verminderen van vroegtijdige veroudering. Het wordt gebruikt om schimmel en huidvlekken te behandelen.

Zie ook:
Natuurlijke remedies voor teennagelschimmel

Voedingseigenschappen

Knoflook is rijk aan vitamine C, selenium, mangaan, fosfor, calcium, kalium en koper, en ook aan B-complex vitaminen. Het is ook rijk aan antioxidanten, vezels en oliën, en laag in calorieën. De krachtige smaak kan u helpen de hoeveelheid zout die u aan uw bereidingen toevoegt te verminderen. Knoflook is zeer veelzijdig in culinair gebruik.

Lees ook:
Wat is het effect van overtollig zout op uw gezondheid?