Jicht dieet: voedsel om pijn te voorkomen.

0
54

Jicht is een ziekte die mensen treft die lijden aan hyperurikemie, dat wil zeggen, hoge niveaus van urinezuur in het bloed . Het vormt kristallen rond de gewrichten en manifesteert zich als een pijnlijke vorm van artritis. Jicht treft meestal mensen van middelbare leeftijd en vooral oudere volwassenen, maar het komt steeds vaker voor bij jongeren. Hoewel er geen genezing voor deze ziekte is, kunnen de symptomen worden verminderd en kan de progressie worden voorkomen door middel van een beheersplan dat veranderingen in levensstijl en voeding omvat.

Bekijk ook: Jicht: alles over dit soort pijnlijke artritis

Voedingsmiddelen toegestaan

Voeding is een belangrijke factor bij de behandeling van jicht, want afhankelijk van wat je eet, kunnen crises ontstaan of afnemen. Door het verhoogde urinezuur heeft jicht een directe invloed op de pH-waarde van het lichaam, de meeteenheid voor de zuurgraad. Wanneer het bloed een hoog urinezuurgehalte weerspiegelt, zal de standaard aanbeveling een alkalisch dieet zijn, dat zelfs zonder enige voorwaarde zeer bekend is bij mensen die voor hun gezondheid willen zorgen. Hier zijn wat voedingstips voor jicht:

  • Het verhoogt de consumptie van vers en rauw fruit zoals citrusvruchten die een alkalisch effect hebben op het lichaam. Maak geen misbruik van die vruchten met een hoog fructosegehalte en vermijd de consumptie ervan in sap.
  • Verbruik meer groenten, vooral groene groenten die ook alkalisch en ontgiftend zijn.
  • Het neemt vitamine C in, waarvan is aangetoond dat het helpt bij het verlagen van het urinezuurgehalte. Sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze voedingsstof zijn: peterselie, broccoli, kiwi, paprika en papaja.
  • Eet hele korrels die alle voedingsstoffen bevatten en in tegenstelling tot bewerkte koolhydraten verzuren ze het lichaam niet.
  • Drink genoeg water om je te hydrateren. Wij adviseren een hoeveelheid van ongeveer 2 liter per dag.

Lees ook: Top 10 van de hoogst gesuikerde vruchten

Voedingsmiddelen om te verminderen of te vermijden in uw dieet

Voedingsmiddelen die het bloed verzuren vormen de eerste oorzaak van het ontstaan van jicht en crises, waaronder we het volgende kunnen noemen:

  • Rood vlees, gebakken vlees, barbecue en pikant vlees.
  • Zeevruchten.
  • Sauzen en specerijen.
  • Suikers en zoetstoffen zoals maïssiroop.
  • Alcoholische dranken.
  • Onnatuurlijke koolzuurhoudende, verwerkte en verpakte dranken.
  • Sommige groenten en peulvruchten met een hoog purinegehalte zoals waterkers, spinazie, asperges, tomaten en bonen in al hun variëteiten.
  • Overtollig eiwitrijk voedsel.

Bekijk ook: Waarom zou je het eten van verwerkt vlees vermijden?

Andere aanbevelingen

Om jichtaanvallen te verminderen en de ziekte goed te behandelen, moet je een gezond gewicht bereiken. Er is aangetoond dat overgewicht of obesitas gepaard gaat met een verhoogd risico op complicaties in verband met deze ziekte. Vergeet niet dat wanneer u de diagnose jicht krijgt, het eerste wat u moet doen is met uw arts praten over uw dieet. Daarnaast kan het zijn dat u medicijnen moet nemen om uw urinezuurgehalte onder controle te houden.

Bekijk ook: Vette lever? Volg deze voedingstips