Hoe vermijd je maskerne of acne door het gebruik van mondstukken?

0
56

Maskers zijn een belangrijk en onmisbaar instrument geworden om de verspreiding van covid-19 te voorkomen, maar er is ook een neveneffect duidelijk geworden door het voortdurende gebruik ervan: een toename van “maskerne” of “maskeracne”.

Dit gevolg is duidelijker geworden in landen die na een strenge quarantaine weer normaal functioneren, aangezien mensen vrijwel de hele dag verplicht moeten terugkeren naar hun werk of dagelijkse bezigheden met het verplichte gebruik van maskers.

Dit voortdurende gebruik van maskers zorgt ervoor dat vocht, zweet, vuil en olie zeer dicht op de huid worden opgesloten, wat kan resulteren in irritatie, roodheid en puistjes. Bovendien kan constante wrijving van maskers irritatie verergeren of acne-uitbraken verminderen.

“Maskeracne” lijkt nieuw te zijn, maar het is gedocumenteerd in beroepen waar maskers regelmatig gedragen moeten worden en zelfs in bepaalde sporten wanneer mensen worden onderworpen aan permanente wrijving of wrijving van voorwerpen zoals hoeden of helmen.

De American Academy of Dermatology (AAD) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd die zeer nuttig kunnen zijn in deze nieuwe fase van de pandemie waarin mensen terugkeren naar hun dagelijkse activiteiten:

1. Kies uw masker zorgvuldig 

Het gebruik van het mondstuk is niet onderhandelbaar, maar u kunt het wel zorgvuldiger kiezen om de impact op uw huid te minimaliseren.

De AAD beveelt aan om maskers te kiezen die het volgende bieden:

Een knusse maar comfortabele pasvorm (eentje die niet te strak zit om pijn te doen, maar ook niet gemakkelijk over je gezicht glijdt)

Zachte, natuurlijke en ademende stof, zoals katoen.

Stof aan de binnenkant die zacht aanvoelt.

Vermijd synthetische stoffen, zoals nylon, polyester en rayon  

2. Vermijd het gebruik van make-up 

Het dragen van make-up onder het masker kan bijdragen aan verstopte poriën en acne-uitbraken veroorzaken of versterken. Als u make-up moet dragen, geef dan altijd de voorkeur aan die met het label “niet-comedogeen” of “olievrij”.

3. Geef uw huid een pauze 

Neem elke 4 uur een pauze van het gebruik van het mondstuk, minstens 15 minuten (of minder vaak als dat mogelijk is). Het is echter belangrijk dat u dit alleen doet in omgevingen die u als veilig beschouwt, waarbij u uw fysieke afstand tot andere mensen bewaart en nadat u uw handen goed hebt gewassen.

4. Was de doek mondstukken voorzichtig 

Als u een doek mondstuk gebruikt, moet u het na elk gebruik wassen om vuil, ziektekiemen en andere deeltjes te verwijderen. De AAD raadt u aan om bij het wassen het volgende in overweging te nemen:

Was de mondbeschermers in warm water, tenzij anders aangegeven.

Gebruik een hypoallergeen, ongeparfumeerd wasmiddel.

Controleer na elke wasbeurt of het masker goed blijft zitten, want het heeft de neiging om na een aantal keer gebruik zijn pasvorm te verliezen.

Hergebruik de maskers voor eenmalig gebruik niet.

5. Onderhouden van een reinigingsroutine 

Was uw gezicht ‘s morgens en ‘s avonds goed met warm water en een milde alcoholvrije, geurvrije reiniger. Gebruik alleen uw vingertoppen om het product aan te brengen en vermijd schurende wrijving. Droog met een schone handdoek en vermijd opnieuw het wrijven van uw huid.

6. Stop niet met het bevochtigen 

Mensen met acne hebben de neiging om vochtinbrengers te vermijden, maar alle huid heeft hydratatie nodig. Bij het kiezen van een vochtinbrengende crème raadt de AAD aan om het huidtype als volgt te overwegen:

Vette huid: vochtinbrengende gelcrème

Normale of gemengde huid: vochtinbrengende crèmelotion

Droge tot zeer droge huid: crème

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here