Hoe kies je de gezondste yoghurt?

0
49

Yoghurt is een voedingsmiddel gemaakt van dierlijke melk, zoals geiten- of koeienmelk. Het wordt meestal sterk aanbevolen in gezonde diëten vanwege zijn hoog gehalte aan probiotica, eiwitten, vitaminen en mineralen. Dit product is het resultaat van de fermentatie van de melk met verschillende micro-organismen, waardoor het een dikkere textuur en een meer bittere smaak krijgt. Het bevat tussen 20 en 25% meer eiwit dan volle koemelk en omdat het een fermentatieproces ondergaat, wordt het beschouwd als een gemakkelijker verteerbaar product dan melk zelf, zelfs sommige mensen met een lactose-intolerantie kunnen het zonder ongemak consumeren. De keuze van de yoghurt kan echter moeilijk zijn vanwege de grote verscheidenheid aan mogelijkheden die in supermarkten of winkels te vinden zijn. Velen zitten vol met suikers en smaken die uw gezonde eetdoelen kunnen bederven. Hier laten we u de belangrijkste elementen zien waarmee u de gezondste optie kunt kiezen.

Bekijk ook: Probiotisch voedsel voor uw darmgezondheid

Sleutels tot het kiezen van een gezonde yoghurt

Kleur

Bij het kiezen van een gezondere yoghurt, moet u voorkomen dat yoghurts die kunstmatige kleuren bevatten. Kies altijd een neutrale witte kleur om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van de chemicaliën die gebruikt worden om hun uiterlijk te verbeteren.

Proef

Kies geen yoghurt met kunstmatige smaakstoffen, want net als bij de kleurstoffen kunnen ze van chemische oorsprong zijn. Wij raden u ook aan om die met toegevoegd fruit te vermijden en bij voorkeur zelf de stukken fruit toe te voegen. Dit zal ervoor zorgen dat het zo natuurlijk mogelijk is.

Vet

Probeer een yoghurt te kiezen die vetvrij is of die niet meer dan 3% van de aanbevolen dagelijkse waarde bedraagt. U kunt dit controleren op het voedingsetiket.

Suiker

De beste keuze van yoghurt zal altijd degene zijn die vrij is van suiker toegevoegd, omdat dit ingrediënt de calorieën die het bevat aanzienlijk verhoogt.

Soort yoghurt

De Griekse yoghurt is een zogenaamde eenvoudige yoghurt, zonder suiker, kleurstof of kunstmatige smaak. Het bevat al zijn voedingsstoffen en omdat het het meest natuurlijke proces is, is het voedzamer. De smaak is echter sterk en zuur.

Bekijk ook: Lactose-intolerantie: wat is de oorzaak en wat zijn de symptomen?