Guacamole: een heerlijk recept dat iedereen kan maken!

0
53

Guacamole is een van de beroemdste en meest traditionele voorgerechten van Mexicaans eten… Door zijn voortreffelijke smaak en veelzijdigheid hebben veel landen het echter aangepast aan hun eigen gastronomie.

Het is een bereiding vol met natuurlijke ingrediënten en gezonde vetten die grote voordelen voor uw gezondheid zal brengen, terwijl het toevoegen van uitzonderlijke smaak aan uw favoriete gerechten.

Er zijn veel manieren om guacamole te bereiden en het wordt ook gebruikt om verschillende voedingsmiddelen te begeleiden. Hier laten we u een heerlijke optie zien:

Ingrediënten

  • 3 avocado’s (bij voorkeur hass)
  • 1 kleine tomaat
  • 1/2 grootbloemige ui
  • 4 plakjes jalapeño
  • 1 handvol koriander
  • Een snufje cayennepeper
  • Zeezout
  • 3 kleine citroenen
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Bekijk ook: Wetenschappelijk bewezen voordelen van avocado

Voorbereiding:

1. Hak de ui, de tomaat, de jalapeños en de koriander in zeer fijne vierkanten.

2. Doe de gehakte ingrediënten in een kopje met het sap van de drie citroenen en een snufje cayennepeper. Laat het rusten terwijl je de avocado klaarmaakt.

3. Snij de avocado’s doormidden (zorg ervoor dat ze rijp zijn), verwijder de steen en verwijder alle inhoud van de binnenkant.

4. In een ander kopje de avocado’s goed pureren zonder klontjes achter te laten (probeer eens te puren met een houten vork of lepel of als je een molcajete veel beter hebt).

5. Voeg langzaam de ui, tomaat, jalapeños en koriander toe. Roeren.

6. Voeg de parmezaan, zout en meer cayennepeper toe als je wilt. Roer nog een laatste keer en geniet met wat taco’s.

Bekijk ook: Pasta-caprese: een gezonde en lekkere optie