Groene Thee: Eigenschappen en voordelen van de consumptie ervan

0
54

Groene thee is inheems in Azië en komt van een struik die thee wordt genoemd, waarvan de bladeren worden verzameld in spruitjes en worden verwerkt, afhankelijk van het gewenste resultaat. De consumptie van dit prachtige infuus dateert van duizenden jaren geleden, het is gebruikt als voedsel en worden toegeschreven met medicinale eigenschappen .

Bekijk ook: Zwarte thee: bewezen gezondheidsvoordelen

Voordelen van groene thee

Antioxiderende eigenschappen

Groene thee wordt erkend als een krachtige antioxidant en de effecten ervan op het vertragen van de groei van kankercellen zijn uitgebreid bestudeerd. De antioxiderende eigenschappen werken ook om de veroudering te vertragen, omdat ze, zoals de naam al aangeeft, de celbeschadiging door normaal contact met zuurstof verminderen.

Antimicrobieel

Verschillende studies hebben de antimicrobiële eigenschappen van groene thee bewezen, dus het wordt gebruikt om het risico op infecties en aandoeningen zoals verkoudheid te verminderen.

Voorkomt hart- en vaatziekten

Groene thee wordt beschouwd als een beschermer van de bloedsomloop omdat het de hoeveelheid lipiden in het bloed vermindert, dus het is een bondgenoot om het cholesterolgehalte en de triglyceriden in normale waarden te handhaven. Dit kan het lichaam beschermen tegen onder andere hartaanvallen, aderverkalking, beroerte en hoge bloeddruk, door het bevorderen van de vermindering van de vetophopingen in de slagaders.

Bekijk ook: Triglyceriden: aanbevelingen om het niveau ervan te verlagen

Verbetert de spijsvertering

Het is een effectieve bondgenoot voor langzame verteringsproblemen, wanneer het warm of warm wordt genomen geeft het de maag hulp bij het sneller verteren van voedsel. Het is met succes gebruikt in plannen voor gewichtsverlies omdat het de stofwisseling en de verbranding van calorieën stimuleert, ook de eetlust vermindert en het niveau van de voedselbegeerte controleert.

Andere voordelen

Sommige specialisten bevelen groene thee aan om de glucose van het lichaam te verlagen en diabetes te bestrijden. Het wordt ook gebruikt om de tandheelkundige gezondheid te verbeteren, waardoor er minder gaatjes ontstaan en het tandvleesweefsel leegloopt. Het vecht tegen slechte adem. Tot slot is gebleken dat groene thee schimmelwerende eigenschappen heeft en positieve resultaten geeft bij de behandeling van nagel- en huidschimmel.

Ideeën voor het consumeren van groene thee

Groene thee wordt als aftreksel geconsumeerd, wat de meest voorkomende toepassing is. Hiervoor kiest men best voor een product dat slecht verwerkt is, dat biologisch geteeld is en op natuurlijke wijze gedroogd. Het is verkrijgbaar in Aziatische winkels. Het wordt aanbevolen om het gefilterd één tot drie keer per dag te drinken na de maaltijd. Na de maaltijd is een goede keuze om vet te verbranden en de spijsvertering te verbeteren. Er zijn andere vormen van consumptie, zoals capsules, die volgens de aangegeven dosering moeten worden ingenomen. In het begin kan de bittere smaak u ongemakkelijk maken, maar uw gehemelte zal er aan wennen en dan zal de consumptie ervan echt aangenaam worden.

Bekijk ook: Gouden melk: een elixer geladen met voordelen voor uw gezondheid