Glutenvrije kokosnootpannenkoeken met een laag koolhydraatgehalte

0
65

Een pannenkoek is een soort crêpe of “flatbread” die erg populair is in de Zuid-Amerikaanse en Amerikaanse keuken. Het is ook bekend als warme koek en wordt meestal gemaakt met eieren, tarwemeel, melk, suiker en zout.

Met de opkomst van koolhydraatarme diëten zijn er nu echter veel alternatieven voor het maken van pannenkoeken zonder traditioneel meel en natuurlijk zonder tarwe.

Het onderstaande recept is gemaakt met kokosnootmeel, dus het is geschikt voor mensen met een laag koolhydraat-, ketogeen- of paleo-dieet.

Deze pannenkoeken zijn glutenvrij, dus ze zijn ook perfect voor mensen die een soort voedselintolerantie of gevoeligheid voor gluten hebben.

Ik hoop dat je ervan geniet!

Ingrediënten

·         2 eetlepels kokosnootmeel

·         2 hele eieren

·         2 eetlepels kokosmelk

·         Stevia naar smaak

·         1 eetlepel roomkaas

·         1 handvol noten of amandelen

Voorbereiding

Meng het kokosnootmeel, de eieren, de kokosmelk en de stevia in een blender. Als je merkt dat het mengsel te vloeibaar is, voeg dan wat meer bloem toe.

Verhit een koekenpan met een beetje kokosolie (of extra vergine olijfolie)

Als de pan heet is, voeg dan een beetje mengsel toe en geef uw pannenkoeken een ronde vorm. Afhankelijk van de grootte van uw pan kunt u er meerdere tegelijk toevoegen.

Laat ze aan één kant goed bruin worden en draai ze dan om.

Serveer je pannenkoeken boven op elkaar. Voeg de lepel roomkaas en de noten toe.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here