Ginseng: een oosterse plant met krachtige voordelen

0
45

Ginseng is een wortel met belangrijke medicinale eigenschappen die al duizenden jaren lang op grote schaal wordt gebruikt in Azië, waar het is ontstaan. In de oudheid was het een zeer gewaardeerd goed, omdat de toegang tot deze fabriek moeilijk was en de prijs ervan hoog was. Op dit moment is ginseng echter in de meeste delen van de wereld in verschillende presentaties verkrijgbaar, is het een van de meest gewilde supplementen op de markt geworden en is de prijs ervan betaalbaar.

Bekijk ook: Kurkuma: eigenschappen en voordelen van deze duizendjarige specerij

Maar wat zijn de voordelen?

1. Bestrijding van vermoeidheid en zwakte

Ginseng wordt beschouwd als een stimulerend middel bij uitstek dat het vermogen heeft om het gevoel van vermoeidheid te verminderen en te fungeren als een algemeen herstellend middel. Dit is bewezen door verschillende wetenschappelijke studies.

2. Stimuleert de hersenfunctie

Ginseng stimuleert ook mentale functies zoals concentratie en geheugen, waardoor het een uitstekende bondgenoot wordt voor die momenten dat je een psychologische of mentale overbelasting moet maken.

3. Verlicht verkoudheidsverschijnselen

Siberische ginseng verbetert de verkoudheidsverschijnselen zoals hoest en neusverstopping. Dit komt omdat het de verdediging van het lichaam tegen giftige stoffen van buitenaf activeert.

4. Verbetert het cardiovasculaire systeem

Hoewel er geen onweerlegbaar bewijs voor is, verzekeren verschillende wetenschappelijke studies dat ginseng kan helpen om het cardiovasculaire systeem te beschermen, omdat het de verlaging van de hoge bloeddruk beïnvloedt.

5. Spijsverteringssysteem bondgenoot

Het werkt als een stimulans voor het spijsverteringsstelsel, helpt bij de verwerking van eiwitten en wordt verondersteld het weefsel van de maagwanden te herstellen.

6. Bestrijding van een erectiestoornis

Door het verbeteren van de werking van de bloedsomloop blijkt ginseng ook een stimulerend effect te hebben op de seksuele prestaties, dus werd en wordt het gebruikt als afrodisiacum.

Bekijk ook: Word je vaak ziek? Voedsel om je verdediging te versterken

Verbruiksmogelijkheden

  • Ginseng kan worden geconsumeerd door het te laten trekken in water. Voor de bereiding kunt u het in een zakje kopen, verkrijgbaar in supermarkten en drogisterijen. Het is echter beter om de wortel te krijgen, die je thuis kunt bereiden door hem 15 minuten te koken in een halve liter water.
  • U kunt de ginseng-capsules ook in drogisterijen of naturistenwinkels kopen.
  • Een andere, minder gebruikelijke, optie is om de ampullen met ginsengextract te kopen.

Welke optie u ook kiest, volg altijd de instructies (in het geval van capsules en ampullen). Als u besluit om het als een infuus te nemen, doe dat dan maximaal twee keer per week gedurende een maand.

Bekijk ook: Gemberthee voor de behandeling van griep en hoest