Gezichtsverzorging: Tips en Tricks

0
47

Weinig procedures bieden echter zoveel voordelen voor de reiniging van de huid als een exfoliatie. Je moet het met voorzichtigheid doen om te voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt en verzwakt. Normaal gesproken, en vooral na de leeftijd van 25 jaar, hoopt de huid een grote hoeveelheid onzuiverheden uit de omgeving op die de poriën verstoppen en zo een goede zuurstofvoorziening voorkomen. Dit is waar exfoliants een zeer belangrijke rol spelen in de huidverzorging. Hier zijn enkele aanbevelingen om deze procedure goed op te nemen in uw schoonheidsroutine.

1. Ken uw huid

De eerste stap voordat u een product of behandeling toepast, is het identificeren van uw huidtype en om dit te doen, moet u analyseren welke van de volgende categorieën het beste past: normaal, droog, vettig of gemengd. Zodra u de kenmerken van uw huid hebt begrepen, hebt u het nodige gereedschap om de meest geschikte exfoliant te kiezen.

2. Als je huid erg gevoelig is, doe het dan niet!

Als u last heeft van overmatige irritatie of een ontstekingsziekte zoals rosacea, kan het gebruik van exfolianten uw aandoening bemoeilijken en de roodheid verhogen. In uw geval kunt u het beste een specialist raadplegen voor een goede behandeling.

3. Gebruik geen lichaamsscrubs op uw gezicht.

Normaal gesproken is de grootte van de deeltjes die in lichaamsscrubs worden gebruikt groter dan die welke worden aanbevolen voor het exfoliëren van een gevoelige zone zoals het gezicht. Lees de etiketten goed door voordat u een product koopt om schade aan uw huid te voorkomen.

4. Reinigt en hydrateert de huid

Voordat u uw gezicht gaat scrubben is het belangrijk om het te reinigen met een milde zeep of gel, specifiek voor dit gebied van de huid. U moet uw huid vochtig houden bij het aanbrengen van de scrub om irritatie te voorkomen.

Lees ook:
Vijf voordelen van rozenwater voor de huidverzorging

5. De oogcontour, NEE.

Het gebied rond de ogen is het meest gevoelige en delicate deel van de huid en daarom het meest gevoelig voor irritatie. U mag ook geen peeling aanbrengen op brandwonden of open wonden.

6. Zachtheid boven alles

Door de textuur van de exfolianten is het niet nodig om tijdens het aanbrengen kracht en onbeschoftheid toe te passen. Zachte, opwaartse en cirkelvormige bewegingen zijn voldoende om het gewenste voordeel te behalen.

7. Daar houdt het niet op.

De vers geëxfolieerde huid is ideaal voor het aanbrengen van behandelingen en hydraterende maskers. Het maakt gebruik van het feit dat de poriën open en schoon zijn, zodat de crèmes makkelijker in de huid dringen. Gebruik ten slotte zonnebrandcrème als u wordt blootgesteld aan de omgeving.

8. En de frequentie?

De frequentie van de peeling hangt direct af van uw huidtype: als het vet is, kunt u één tot twee keer per week peeling toepassen, als het één keer per week droog is, is het voldoende en als uw huid gevoelig is (maar de peeling wel ondersteunt) kunt u het één tot twee keer per maand aanbrengen.

Lees ook:
Hoe bescherm je je huid tegen de gevolgen van vervuiling?