Gevulde avocado met tonijn: heb jij het al geprobeerd?

0
238

Avocado is een voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde dat dankzij zijn smaak en textuur gemakkelijk kan worden gebruikt in verschillende culinaire bereidingen. Deze vrucht (ja, het is een vrucht) is rijk aan vitamine K, foliumzuur, vitamine C, kalium, vitamine E en B-vitaminen. De belangrijkste voedingsbijdrage zit echter in gezonde vetzuren, dus het blijkt een uitstekende bondgenoot voor de bestrijding van ontstekingen en het voorkomen van verschillende chronische ziekten. Het heeft ook koolhydraten, maar de meeste van hen zijn vezels, dus het is ideaal voor het zorgen voor verzadiging en voorkomen van problemen met de spijsvertering zoals constipatie.

Als u wilt profiteren van al deze voordelen en avocado wilt eten op een andere en leuke manier, delen we met u een heerlijk gevuld avocadorecept dat u zult waarderen:

Ingrediënten

  • 1 kleine avocado
  • 1 blikje tonijn in water
  • 1/4 van een tomaat
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 ui
  • Een knijpbeweging van citroen

Voorbereiding

  1. Hak de ui, tomaat en komkommer fijn. Meng ze goed en voeg een knijpje citroen toe. Laat het rusten.
  2. Open ondertussen de avocado in de helft, haal het zaad eruit en verwijder het met een beetje inhoud uit het midden van de vrucht (om de kloof wat meer te verbreden).
  3. Voeg aan het uien-, tomaten- en komkommermengsel de verkruimelde tonijn toe en roer goed door.
  4. Voeg nu dit mengsel toe aan het midden van elke avocado-helft.
  5. Geniet ervan!

Lees ook:
De 15 meest verslavende maaltijden, volgens de studie