De 7 Meest Verontreinigde Vruchten: Was ze goed!

0
54

Volgens het meest recente rapport over bestrijdingsmiddelenresiduen van de Werkgroep Milieu (EWG) is 70% van de groenten en fruit die wij consumeren verontreinigd met maximaal 230 verschillende pesticiden. Deze producten bevatten vaak giftige chemicaliën die de menselijke gezondheid kunnen bedreigen en verschillende ziekten en infecties kunnen veroorzaken. Daarom wordt het gebruik van pesticiden door verschillende organisaties over de hele wereld gereguleerd.

Bekijk ook: 90 % van de zoutmerken zijn vervuild met microplastics.

De meest verontreiningde vruchten

1. In de door de EWG uitgegeven classificatie staat de aardbei op de eerste plaats  in het lijstje van vuil en verontreinigingen, omdat na een laboratoriumanalyse werd vastgesteld dat er in een monster van deze populaire vrucht niet minder dan 22 residuen van bestrijdingsmiddelen aanwezig waren.

2. Op de tweede plaats staan de nectarines, een variatie van perzik. Een geanalyseerd monster van deze conventioneel geteelde vrucht bevatte residuen van 15 bestrijdingsmiddelen.

3. De appels staan op de derde plaats op deze lijst. Volgens de EWG had “90 % van de conventionele appels detecteerbare residuen van bestrijdingsmiddelen”. Bovendien werd de aanwezigheid van een in Europa verboden bestrijdingsmiddel, difenylamine, in 80% van deze geanalyseerde vruchten aangetroffen.

4. De vierde plaats is voor de druiven die ongeveer vijf verschillende pesticiden bevatten. Het verslag geeft aan dat meer dan 96% van de conventioneel geteelde druiven positief is getest op residuen van bestrijdingsmiddelen.

5. De perziken worden aan deze lijst toegevoegd en doen dat met een record van ongeveer 4 verschillende pesticiden. Meer dan 99% van de geanalyseerde monsters van deze vrucht bevatte residuen van bestrijdingsmiddelen.

6. 30 % van de monsters van kersen geanalyseerd door de EWG bevatte iprodion, een pesticide dat in Europa niet is toegestaan en dat kanker kan veroorzaken. Daarnaast zijn er gemiddeld 5 bestrijdingsmiddelen gevonden in conventionele kersen.

7. Meer dan 50 % van de peren conventioneel gekweekt en geanalyseerd door de EWG, bevatte ongeveer 5 pesticiden, waaronder insecticiden en fungiciden.

Bekijk ook: Top 10 van de hoogst gesuikerde vruchten