Courgette room met kip voor een lichte maaltijd

0
50

Plantaardige room in combinatie met een bepaalde eiwitbron zijn een snelle, gezonde en lichte optie om in uw diners op te nemen.

Dit type room wordt meestal bereid met een of meerdere groenten die worden gebakken, gekookt en vervolgens geplet, wat resulteert in een romige consistentie die zorgt voor een grote verzadiging.

De voordelen van plantaardige room zijn onder andere

·         Uitstekende strategie om meer groenten in uw dieet op te nemen op een heerlijke manier.

·         Ideaal voor mensen die door een medische aandoening (of leeftijd) niet goed kunnen kauwen of vast voedsel kunnen eten.

·         Ze zitten vol met de vitaminen, mineralen en antioxidanten die in groenten aanwezig zijn.

·         De vezels die erin aanwezig zijn, helpen de spijsvertering te verbeteren.

·         Ze zijn gemakkelijk te maken.

·         Ze zijn laag in calorieën.

We brengen u het recept voor een crème waarvan het hoofdingrediënt courgette is, maar het bevat ook andere ingrediënten die het meer smaak, aroma en consistentie geven.

Ingrediënten

·         ½ grootbloemige ui

·         ½ tomaat

·         1 middelgrote courgette

·         1 handvol spinazie

·         1 kopje kippenbouillon of water

·         Versnipperde kip

·         Cilantro of peterselie naar smaak

Voorbereiding

Bak de ui en de tomaat (in grote stukken gehakt) in een pot in ongeveer 5 minuten.

Voeg dan de courgettes toe, ook in grote stukken en bak ze nog eens 5 minuten.

Voeg 1 kopje kippenbouillon of water toe. Dek af en kook ongeveer 10 minuten.

Doe het hele mengsel in de blender en meng het tot een romige textuur zonder klontjes.

Ga terug naar de pot, voeg zout (en kruiden) toe en kook nog 5 minuten.

Serveer en voeg versnipperde kip en koriander of peterselie toe.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here