Bosbessen: Kleine vruchten met grote voordelen

0
68

De bosbes is een van deze vruchten die een grote populariteit heeft bereikt vanwege zijn ongelooflijke goedheid en gezondheidsvoordelen. Heb je ze al eens geprobeerd? Het is een kleine vrucht die rijk is aan antioxidanten en vitaminen en die veel ziekten en aandoeningen helpt voorkomen en bestrijden. Hier zijn enkele van de bewezen gezondheidsvoordelen van bosbessen in het algemeen:

Voor huidverzorging

De antioxidanten die aanwezig zijn in bosbessen helpen de effecten van vrije radicalen op de huid te bestrijden, waardoor deze er gladder en weelderiger uitziet. Bovendien helpen deze antioxidanten om het verschijnen van tekenen van veroudering te vertragen en het verschijnen van vlekken veroorzaakt door omgevingsfactoren te verbeteren.

Om de hersenen te verbeteren

Het opnemen van cranberry’s in uw dieet kan helpen uw cognitieve functies te verbeteren en het ontstaan van degeneratieve ziekten zoals Alzheimer of dementie te vertragen of te voorkomen. Dit komt door de flavonoïden die in deze vrucht aanwezig zijn en die bijdragen aan de verzorging en bescherming van gezonde hersenweefsels.

Om de bloeddruk te regelen

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat bosbessen effectief kunnen zijn in het vertragen van de progressie van hypertensie, en dus het voorkomen van het ontstaan van hart- en vaatziekten. Een kopje per dag van deze vruchten zou een grote hulp zijn voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk. Het vervangt echter niet de medicatie.

Lees ook:
Hypertensie: praktische tips voor preventie en controle

Voor visuele gezondheid

Veenbessen bevatten antioxidanten die bekend staan als anthocyanen en die helpen om het ontstaan van oogschade te voorkomen en netvliesdegeneratie te herstellen.

Om de darmtransit te regelen

Dankzij het hoge gehalte aan vezels zijn bosbessen geïndiceerd voor de behandeling van ongemakken in verband met de darmtransit en voor de verbetering van de spijsverteringsgezondheid van het lichaam in het algemeen. Het zal u ook grote verzadiging geven, dus ze worden aanbevolen in diëten om gewicht te verliezen.

Om kanker te voorkomen

Door zijn antioxiderende eigenschappen en meer specifiek door zijn hoge quercetinegehalte, is aangetoond dat bosbessen de weerstand van het lichaam tegen kanker versterken, de cellen beschermen en de vorming van tumoren voorkomen. Quercetine is een van de meest bestudeerde flavonoïden vanwege de anti-kanker eigenschappen.

Lees ook:
De wortel en de voordelen voor de gezondheid