Bloem van Jamaica infusie: voordelen en hoe het te bereiden

0
50

Fleur de jamaica of hibiscusinfusie is een helderrode kruidendrank (de gedroogde delen van de hibiscusplant) die zowel warm als koud kan worden ingenomen en die in verband wordt gebracht met verschillende positieve effecten op de menselijke gezondheid.

Dit populaire infuus werd historisch gezien in Afrikaanse landen gebruikt voor therapeutische doeleinden zoals het verlagen van de lichaamstemperatuur, het verlichten van keelpijn en het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Meer recentelijk is aan de bloem van Jamaica ook voordelen toegeschreven voor gewichtsbeheersing en voor de bestrijding van bacteriën.

We leggen kort de voordelen van de bloem van Jamaica uit die door enkele wetenschappelijke studies zijn bewezen.

Voordelen van Jamaica-infusie met bloemen

1. Helpt de celveroudering te vertragen

Hibiscus thee wordt beschouwd als een drank vol met antioxidanten, zodat het kan helpen bij het bestrijden van het effect van vrije radicalen in je lichaam, het vertragen van de celveroudering en het voorkomen van de verschijning van verschillende kwalen en ziekten. Sommige studies bij ratten hebben deze voordelen ondersteund.

2. Kan helpen de bloeddruk te verlagen

Sommige wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de dagelijkse consumptie van Jamaicaanse thee, in matige hoeveelheden, de systolische en diastolische bloeddruk lijkt te verlagen bij volwassenen met een lichte hypertensie.

Er is echter ook een wisselwerking tussen dit kruid en hydrochloorthiazide (een geneesmiddel dat wordt gebruikt om hypertensie te behandelen) bestudeerd, dus u moet uw arts raadplegen voordat u het in uw dieet opneemt.

3. Kan helpen bij het reguleren van cholesterol

Kleine studies hebben aangetoond dat het infuus met Jamaica-bloemen ook een positief effect kan hebben op het cholesterolgehalte in het bloed (een andere risicofactor voor hart- en vaatziekten), met name bij mensen met diabetes of metaboolsyndroom.

5. Heeft het invloed op het gewichtsverlies?

In een studie bij 18-65-jarigen gedurende 12 weken werd de consumptie van hibiscus (bloem van Jamaica) extract gevonden om het lichaamsgewicht, de BMI, het lichaamsvet en de verhouding tussen de taille en de heupen te verminderen. Een andere studie bij muizen gaf vergelijkbare resultaten.

Deze studies worden echter niet als overtuigend beschouwd om te zeggen dat Jamaica infusie het gewichtsverlies bij de mens kan beïnvloeden, gezien het feit dat de vorige studies geconcentreerde doses gebruikten.

Hoe bereid je een Fleur-de-Jamaica infusie voor?

Ingrediënten

·         1 eetlepel gedroogde Jamaica bloem

·         1 kopje water

·         Sap van 1/2 citroen

Voorbereiding

Breng het waterbekertje aan de kook.

Als het water kookt, zet dan het vuur uit en voeg de hibiscusbloem toe.

Infuus voor 5 minuten

Spannen voordat je gaat serveren.

Voeg citroensap toe.

Je kunt het ook laten afkoelen en ijs toevoegen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here