Bananen- en kaascake zonder oven

0
57

De groene banaan (ook wel bekend als weegbree of bakbanaan hartón) is een van de meest populaire ingrediënten in de gastronomie van Colombia en verschillende landen van Latijns-Amerika, ofwel groen om heerlijke patacones te bereiden of meer volwassen om te genieten van onweerstaanbare zachte plakjes.

Het is een zeer veelzijdig ingrediënt dat we kunnen gebruiken in de verschillende rijpingsstadia, zelfs wanneer het zeer rijp is met een bijna zwarte huid. Zo hebben we het nodig om dit ongelooflijke recept te bereiden!

Vergeet niet dat de weegbree een grotere variëteit is dan de banaan, zijn huid is veel dikker en kan niet rauw gegeten worden.

Ingrediënten

·         1 zeer rijpe banaan

·         Kaas van uw voorkeur

Voorbereiding

Hak de rijpe banaan in grote stukken (verwijder de schil niet)

Kook de stukken met de huid op ongeveer 15 minuten (tot ze goed gaar zijn)

Haal de banaan eruit en verwijder de schil.

Met behulp van een vork wordt de hele banaan tot een puree gestampt en vervolgens met de hand gekneed.

Verhit een koekenpan en bevochtig deze met een scheutje olijfolie of kokosnootolie.

Zodra de pan heet is, leg je een laagje van het rijpe bananendeeg.

Leg op de eerste laag banaan een laagje kaas.

Bedek de kaas vervolgens met een andere laag banaan.

Laat het op laag vuur staan tot het bruin wordt en draai het om.

Geniet ervan

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here