Aanbevolen voedingsmiddelen voor een gezonde huid

0
58

Het uiterlijk van uw huid is niet alleen een esthetische kwestie, maar ook een indicatie van wat er in uw lichaam en uw gezondheid in het algemeen gebeurt.

Het hebben van gezonde gewoontes en het eten van een evenwichtig dieet dat de voorkeur geeft aan natuurlijke voeding met een hoge inname van groenten en fruit lijkt de beste strategie om de huidbescherming te optimaliseren, aandoeningen te voorkomen en de tekenen van veroudering uit te stellen.

Hoewel er geen sluitend onderzoek is naar het specifieke type dieet dat u moet volgen om het uiterlijk van uw huid te verbeteren, zijn er een aantal aanbevelingen vastgesteld die worden geleid door de voedingseigenschappen van verschillende voedingsmiddelen.

We hebben een aantal van de voedingsmiddelen of voedselgroepen verzameld waar u speciale aandacht aan kunt besteden, zonder het algemene evenwicht van uw dieet te verwaarlozen:

Gezonde vetten

Sommige studies hebben aangetoond dat een hoge inname van gezonde vetten gepaard gaat met een soepelere en elastischere huid, en zelfs sommige specifieke voedingsmiddelen zoals avocado worden geassocieerd met een grotere bescherming tegen schade door de zon.

De consumptie van omega-3-vetzuren is ook in verband gebracht met een gezondere huid die minder gevoelig is voor de UV-stralen van de zon. Omega-3 tekort is in verband gebracht met een drogere huid.

Het eten van meer omega-3s kan ook helpen bij het verminderen van de algehele ontsteking in het lichaam, met inbegrip van inflammatoire huidaandoeningen.

Sommige gezonde vetrijke voedingsmiddelen die u in uw dieet kunt opnemen zijn

·         Vette vis zoals zalm, makreel en haring

·         Avocado

·         Olijfolie

·         Noten

·         Zaden

·         Groenten en fruit

Het opnemen van verschillende soorten groenten en fruit in uw dieet garandeert een optimale toevoer van vitaminen, mineralen en antioxidanten die een beschermend effect op de huid kunnen hebben.

Volgens de prestigieuze Mayo Clinic zijn dit enkele voedingsmiddelen die rijk zijn aan micronutriënten en die u in uw dagelijkse routine kunt opnemen om de gezondheid van uw huid te verzorgen:

·         Wortels, abrikozen en ander fruit.

·         Gele en oranje groenten

·         Spinazie en groene bladgroenten.

·         Tomaten

·         Bessen of rode vruchten

·         Peulvruchten (bonen, erwten en linzen)

Cacao of bittere chocolade

Cacao is ook een voedingsmiddel dat rijk is aan antioxidanten en de consumptie ervan is geassocieerd met een verhoogde dichtheid en hydratatie van de huid.

Bovendien hebben studies aangetoond dat een regelmatige consumptie van cacao kan bijdragen tot een aanzienlijke vermindering van de ruwheid van de huid en de peeling, alsook tot een betere bescherming tegen UV-stralen.

Groene Thee

Groene thee is een ander voedsel dat vol zit met antioxidanten die oxidatieve schade en vroegtijdige veroudering voorkomen. In feite hebben veel cosmetische en farmaceutische bedrijven hun huidverzorgingsproducten aangevuld met groene thee-extracten.

Dit voedsel bevat polyfenolische verbindingen die lijken te beschermen tegen zonnebrand en die de structurele kenmerken van de huid, zoals de elasticiteit en de dichtheid, positief beïnvloeden.

Pre- en probiotica

De gezondheid van de darmen is een belangrijk onderdeel van uw algehele gezondheid en dat geldt natuurlijk ook voor uw huid. Daarom is het belangrijk om voedsel dat rijk is aan prebiotica en probiotica op te nemen om een gezonde darmflora te garanderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat een focus op de darmgezondheid gunstig is gebleken voor de preventie of behandeling van ontstekingsziekten zoals acne vulgaris en psoriasis.

Sommige voedingsmiddelen die u in uw dieet kunt opnemen om de darmgezondheid te ondersteunen (naast een grote verscheidenheid aan groenten) zijn

Sommige voedingsmiddelen die u in uw dieet kunt opnemen zijn

·         Yoghurt

·         Kefir

·         Kombucha

·         Chukrut (gefermenteerde kool)

·         Miso

·         Tempeh

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here