6 Veel voorkomende fouten in de kindervoeding

0
44

Als je kinderen hebt, is het zeker je droom om ze goed te kunnen opvoeden en gewoontes bij te brengen die hen helpen om als evenwichtige mensen te groeien in verschillende aspecten. Echter, in de naam van de liefde, worden er vaak fouten gemaakt die het leven van kinderen kunnen beïnvloeden. Veel specialisten zijn het erover eens dat de manier waarop mensen als volwassenen eten sterk wordt beïnvloed door gewoontes die in de beginjaren van het leven zijn aangeleerd. Dit is natuurlijk omdat de meeste mensen hun smaak en neigingen al op jonge leeftijd bepalen. Hoewel het onderwerp voeding vaak wordt onderschat, moet u weten dat de manier waarop het lichaam wordt gevoed direct van invloed is op de kwaliteit van het leven, zowel mentaal als fysiek. Het is niet tevergeefs dat de uitdrukking “Je bent wat je eet” zo populair is.

Bekijk ook: Vijf aanbevolen voedingsmiddelen tijdens de borstvoeding

Als je kinderen hebt en de beslissing hebt genomen om ze met een geweten op te voeden op alle gebieden van hun leven, inclusief voedsel, is hier een lijst van veelgemaakte fouten die je moet vermijden:

Te vermijden gedragingen

1. Flesje als troost

Als kinderen huilen moet je ze niet troosten met een flesje, want ze kunnen uiteindelijk huilen associëren met het vragen om voedsel en ze zullen wennen aan het feit dat elk ongemak moet worden behandeld met voedsel. Hier komt wat in de psychologie bekend staat als het placebo-effect in beeld. U moet niet vergeten, vooral als u voor het eerst moeder of vader bent, dat kinderen zich ongemakkelijk voelen door slaap, vuile luiers, kou, hitte, koliek en vele andere situaties die geen verband houden met honger.

2. Beloningen en straffen

Hoewel erkenning belangrijk is om goed gedrag bij kinderen aan te moedigen, moet je eten niet als beloning gebruiken, vooral niet als het ongezond is. Vergeet niet dat eten een noodzaak is en geen geschenk. Leer je kinderen niet om het voedselveld te zien als een slagveld waar ze zich alleen zullen gedragen om te krijgen wat ze willen.

3. Te veel zelfgenoegzaamheid

Overdreven verwennerij is een veel voorkomende opvoedingsfout. Wanneer uw kinderen een voedsel weigeren zonder het zelfs maar te proeven, haast u zich dan niet om hen een vervanger te bezorgen om hen gelukkig te maken of gewoon “zolang ze maar iets eten”. Als ouder moet je grenzen en regels stellen. Kinderen moeten een gevarieerd dieet hebben en als ze een voedsel weigeren, moet je erop aandringen totdat ze het accepteren. Als ze het na het proberen nog steeds niet afwijzen, moet u andere vormen van presentatie of andere opties proberen.

Bekijk ook: Hoe krijg je je kinderen zover dat ze groenten eten?

4. Uitsluiting van de keuken

Het is heel gebruikelijk dat ouders hun kinderen de toegang tot de keuken ontzeggen, vooral als ze aan het koken zijn. Ze doen dit voor de veiligheid van de kleintjes. Door ze binnen te laten (wanneer het risico minimaal is) kan de belangstelling voor voedsel echter worden gewekt en kunnen zelfs sommige blokkades die ze met betrekking tot bepaalde ingrediënten hebben opgebouwd, worden afgebroken.

5. Onderwijs zonder voorbeeld

Kinderen, vooral de jongste, functioneren als sponzen die absorberen wat ze zien en horen uit hun omgeving. Daarom is het heel belangrijk dat je ze het goede voorbeeld geeft. Als u probeert om ze te weerhouden van het eten van snoep en suikerhoudende dranken, moet u de eerste persoon zijn die deze voedingsmiddelen uit hun dagelijkse routine laat verdwijnen.

6. Weinig creativiteit

In kindervoeding moet u voorkomen dat u voedsel oplegt, omdat dit de afkeer van uw kinderen alleen maar zal vergroten. Probeer creativiteit en afwisseling. Als je ziet dat je kind de hele appel afwijst, probeer dan een smoothie te maken, in stukjes op te dienen of leuke vormen te ontwerpen met deze vrucht.

Lees het ook: Obesitas bij kinderen: oorzaken en gevolgen