6 Tips voor het drinken van meer water tijdens de dag

0
150

Water is essentieel om het lichaam te hydrateren en goed te laten functioneren, maar toch vinden veel mensen het moeilijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze belangrijke vloeistof te drinken.¬†Of het nu gaat om de neutrale smaak die veel mensen “saai” vinden of het drukke en afleidende karakter van het dagelijks leven, het is gemakkelijk om water op de achterbank te zetten in onze gezonde routine.

Lees ook: 6 redenen om meer water te drinken

Dus als je het doel hebt aangenomen om meer water te verbruiken, maar het heeft je wat werk gekost, dan zijn hier enkele aanbevelingen die je in de praktijk kunt brengen en die heel nuttig kunnen zijn.

Tips voor het drinken van meer water

1. Neem een waterfles altijd bij u En maak het zo groot als je kunt dragen (zonder dat het oncomfortabel of vervelend wordt). Het feit dat u altijd water bij u heeft zal dienen als een herinnering om te voorkomen dat u de hele dag door flessen of zakken met water moet kopen.

2. Moge er altijd een glas water op uw nachtkastje . Dus als je opstaat, is het het eerste wat je ziet en het eerste wat je neemt.

3. Als u begint te wennen aan de gewoonte om genoeg water te drinken, is een strategie die kan helpen stel de alarmen om de twee uur in . Op die manier, elke keer als de telefoon overgaat, weet je dat je een glas water moet drinken.

4. U kunt ook gebruik maken van infusies (puur, zonder suiker) van natuurlijke kruiden zoals kamille, citroengras, munt, citroenmelisse, enz. Dit is vooral nuttig voor mensen die in een koud klimaat leven.

5. Als u nog niet gewend bent aan de smaak van natuurlijk water, kunt u ook voeg hele citroen- of sinaasappelschijfjes toe .

6. Stel stapsgewijze doelen. Als u moeite heeft met het drinken van voldoende water, begin dan met 4 glazen per dag en verhoog die hoeveelheid geleidelijk tot u het aanbevolen minimum van 8 glazen per dag bereikt.

Bekijk ook: Borden dat je niet genoeg water drinkt…