6 gezonde, verfrissende, caloriearme dranken

0
48

Als u een meer evenwichtige en bewuste levensstijl begint, of het nu gaat om het verbeteren van uw gezondheid of om het beheersen van uw gewicht, is het belangrijk om evenveel aandacht te besteden aan uw drinken als aan uw eten.

Frisdranken, energiedranken en natuurlijk alcoholische dranken zitten niet alleen vol met calorieën met weinig voedingswaarde, maar ze kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral als je ze misbruikt.

Andere dranken die vaak als gezond worden beschouwd, zoals vruchtensappen, worden ook niet aanbevolen omdat ze grote hoeveelheden suiker bevatten (natuurlijk, maar toch suiker) en hun impact op je lichaam kan leiden tot bloedsuiker- en insulinepieken.

Wat moet je dan drinken?  We hebben een aantal gezonde, verfrissende en caloriearme dranken samengesteld die u in uw dagelijks leven kunt opnemen.

1. Natuurlijk water met fruitsmaak 

Het bereiden van uw eigen gearomatiseerde en aromatische water thuis is heel eenvoudig en ze kunnen uw bondgenoot worden wanneer u het moeilijk vindt om genoeg water te drinken vanwege de neutrale smaak.

Om dit drankje voor te bereiden heb je alleen maar nodig:

Een kan water

Een of twee vruchten die je lekker vindt

U hoeft alleen maar plakjes van uw favoriete fruit in een kan water toe te voegen, te koelen en het een paar uur te laten zitten. Enkele vruchten die u kunt proberen zijn: watermeloen, sinaasappel, citroen, aardbeien, bosbessen, grapefruit, kersen, bramen of kiwi.

Vergeet niet dat de vruchten niet vloeibaar worden, snijd de plakjes gewoon door en voeg ze toe aan het water, zodat ze op natuurlijke wijze hun aroma’s vrijgeven.

2. Ijskoffie 

Als u van koffie houdt, is deze optie ideaal voor u en het beste is dat u deze in een paar minuten thuis kunt bereiden. Je moet het gewoon doen:

1 kopje bereide koffie

Een glas

Ijs

Optioneel: kaneel, amandeldrank, vanille-extract of stevia.

Je hoeft alleen maar je koffie te bereiden zoals gewoonlijk, hem een paar minuten te laten afkoelen en hem dan in een glas te gieten dat halfvol is met ijs. Goed roeren en de gewenste accenten aanbrengen: kaneel, vanille-extract, amandeldrank of stevia.

U kunt ook koffieblokjes invriezen (als ijs) om de smaak van uw ijskoffie nog geconcentreerder te maken.

3. Koude Jamaicaanse Infuus 

Naast het feit dat het een zeer verfrissende drank is, is hibiscuswater in verband gebracht met verschillende positieve effecten op de menselijke gezondheid, dus het is zeker een uitstekend alternatief om toe te voegen aan uw dagelijkse routine.

Je hoeft alleen maar:

1 eetlepel gedroogde hibiscusbloem

1 kopje water

Sap van 1/2 citroen

Breng het kopje water aan de kook en als het water aan de kook is, zet het vuur uit en voeg de hibiscusbloem toe. Laat het 5 minuten trekken en dan zeven en opdienen. Voeg citroensap en ijsblokjes toe.

4. Suikervrije limonade 

Citroen is een suikerarme, caloriearme vrucht met een hoog gehalte aan vitamine C en andere voedingsstoffen of plantaardige verbindingen waarvan is aangetoond dat ze een positieve invloed hebben op de gezondheid.

Om dit drankje te bereiden heb je alleen maar

1 glas water

Het sap van 1/2 citroen

Ijs

Optioneel: stevia

Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten te mengen en te genieten van een zeer verfrissend drankje.

5. Koude Matcha thee 

Matcha-thee is een drank die de laatste jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen vanwege zijn grote antioxiderende werking. Bovendien heeft het zeer weinig calorieën, veel veelzijdigheid en een zeer aangename smaak.

Om een koude luciferthee voor te bereiden heb je alleen nodig

1/2 theelepel matcha-thee

1 kopje amandeldrank

2 eetlepels water

Optioneel: stevia

Verwarm de melk en het water in aparte potten. Voeg ondertussen de matcha toe aan de beker waaruit je gaat drinken. Als het water heet is, voeg het toe aan het kopje met de lucifer en roer goed door totdat het poeder is opgelost. Voeg dan de warme melk en de stevia toe. Laat het afkoelen en voeg ijsblokjes toe.

6. Water met komkommerschijfjes en munt 

Een andere manier om extra smaak aan uw water toe te voegen is met komkommerschijfjes, een groente (of vrucht) met een hoog gehalte aan voedingsstoffen dat vaak onopgemerkt blijft in de keuken.

Je moet het gewoon doen:

1 kan water

1 komkommer

Snijd zeer dunne plakjes komkommer (met de schil en al) en voeg ze toe aan de waterkan. Laat het rusten en drink het de volgende dag de hele dag door.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here