5 koolhydraatarme diners

0
224

Low-carb diners kunnen een uitstekende strategie zijn als je op een vetverliesplan staat, maar ook als je een medische aandoening hebt zoals insulineresistentie of diabetes.

Een lichte maaltijd (en het eten ervan ten minste 3 uur voor het slapen gaan) zal u ook helpen de kwaliteit van uw slaap te verbeteren, een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl.

We hebben 5 ideeën verzameld voor gezonde, koolhydraatarme, voedselrijke diners.

Courgette en kippenkroketten 

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1/2 groene courgette
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 ei
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

Kook de gegrilde borst in een scheutje olijfolie.

Laat de borst afkoelen en breng hem dan naar de processor tot hij goed geslepen is.

Haal de borst uit de processor en zet deze opzij.

Verwerk de courgette ook en droog hem dan goed af met een absorberende handdoek.

Meng de kip, courgette, mosterd en ei in een kom.

Zet de kroketten in elkaar en doe ze in een pan met olijfolie.

Serveer en serveer met de salade van uw keuze.

Avocado gevuld met tonijn 

Ingrediënten

  • 1 kleine avocado
  • 1 blikje tonijn in water
  • 1/4 van een tomaat
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 ui
  • Een scheutje sap van een citroen

Voorbereiding

Hak de ui, tomaat en komkommer fijn. Meng ze goed en voeg een knijpje citroen toe. Laat het rusten.

Open in de tussentijd de avocado doormidden, verwijder het zaad en verwijder de inhoud uit het midden van de vrucht (om de opening te vergroten).

Voeg aan het uien-, tomaten- en komkommermengsel de verkruimelde tonijn toe en roer goed door.

Voeg nu dit mengsel toe aan het midden van elke avocado-helft.

Geniet van

Bloemkoolrijst met kip 

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool of ½ grote bloemkool
  • Kippenborst
  • ¼ van de courgettes
  • ¼ paprikapoeder
  • ½ kleine bosui
  • ½ kleine tomaat

Voorbereiding

Verhit in een pot een scheutje olijfolie en voeg de gehakte groenten toe in de volgende volgorde: ui, paprika, courgette en tomaat.

Voeg ook de in stukken gesneden borst toe aan de pot en zout naar smaak.

Aan de andere kant, hak de bloemkool (eerder gewassen), verwijder de grote stengel en breng de stukken naar een verwerker.

Verwerk het tot het brokken vormt zoals rijst.

Als de groenten en de borst klaar zijn, voeg dan de bloemkool toe en pas het zout aan. Meng alles goed en dek ongeveer 10 minuten af.

Serveer en geniet.

Courgette room met kip 

Ingrediënten

  • ½ grootbloemige ui
  • ½ tomaat
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 handvol spinazie
  • 1 kopje kippenbouillon of water
  • Versnipperde kip
  • Cilantro of peterselie naar smaak

Voorbereiding

Bak de ui en de tomaat (in grote stukken gehakt) in een pot in ongeveer 5 minuten.

Voeg dan de courgettes toe, ook in grote stukken en bak ze nog eens 5 minuten.

Voeg 1 kopje kippenbouillon of water toe. Dek af en kook ongeveer 10 minuten.

Doe het hele mengsel in de blender en meng het tot een romige textuur zonder klontjes.

Ga terug naar de pot, voeg zout (en kruiden) toe en kook nog 5 minuten.

Serveer en voeg versnipperde kip en koriander of peterselie toe.

Zalm in groentebed 

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet
  • 1/4 gele courgette
  • 1/4 groene courgette
  • 1/4 van de grootbloemige ui
  • 1/4 rode peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel olijfolie

Voorbereiding

Marineer de zalm met citroen, zout en peper (naar smaak) en rooster hem vervolgens in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Begin aan de huidzijde, laat 5 minuten staan en draai nog 3 minuten.

Bak de groenten in een andere pan of pot in olijfolie. Voeg eerst de ui en de paprika toe en voeg dan de andere groenten toe tot ze zacht zijn.

Voeg de theelepel kurkuma toe aan de groenten en roer goed.

Serveer de groenten en de top met de zalm.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here