Ei is zeker een van de meest populaire ontbijtproducten ter wereld en hoewel het jarenlang als “slecht voor het hart” werd bestempeld, staat het vandaag de dag bekend als zeer gezond en kan het deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet.
Het is een uitstekende bron van eiwitten en vetten met een hoge biologische waarde en heeft ook een aanzienlijke bijdrage aan vitaminen, mineralen en antioxidanten.
Alsof dit nog niet genoeg is, zijn eieren een zeer veelzijdig voedsel dat in talloze bereidingen kan worden opgenomen en ook voor een grote verzadiging kan zorgen.
Dus als u van eieren houdt, dan hebben we 5 ideeën samengesteld zodat u ze op een evenwichtige en heerlijke manier in uw ontbijt kunt opnemen:
1. Toast met ei en avocado
Ingrediënten (voor 1 toast)
- 1 plak volkorenbrood. (Als u een glutenvrij dieet volgt, kunt u rijst of quinobrood gebruiken)
- 1 portie kaas
- 1/4 kleine avocado
- 1 ei
- 1 snuifje zout
Voorbereiding
Verwarm het water en laat het koken. Voeg het ei (met schaal) toe als het heet is en laat het 12 minuten koken.
Hak de avocado in plakjes (hoewel je hem ook met een vork kunt prakken)
Zet je toast in elkaar door eerst de kaas, dan de avocado en als laatste het ei.
Voeg het snuifje zout toe aan het ei.
Roerei met spinazie en kaas
Ingrediënten
- 2 of 3 hele eieren
- 1/2 kopje spinazie
- 1 plakje kaas
- 1 snuifje zout
- Toast (je kunt het vervangen door brood, fruit…)
Voorbereiding
Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie.
Terwijl de pan wordt verwarmd, klop je de eieren met een snufje zout…
Voeg de spinazie toe aan de pan (eerder gewassen) en laat deze enkele seconden bakken op een laag vuur.
Voeg de eieren toe aan de pan en roer goed
Aan het einde van het koken voeg de eieren en het plakje kaas toe en roeren.
Serveer en geniet
Arepa met ei en avocado
Ingrediënten
- 1 medium arepa
- 1/4 avocado
- 1 gekookt ei
Voorbereiding
Om de arepa te bereiden hoeft u alleen maar voorgekookt maïsmeel te mengen met zout, boter en water tot het een hanteerbare consistentie vormt. (Voeg het water beetje bij beetje toe).
Zet een dikke arepa in elkaar en rooster deze in een koekenpan naast elkaar.
Open de arepa doormidden en vul deze met gepureerde avocado, gekookt ei en zout naar smaak.
Ei-sandwich
Ingrediënten
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 1 heel ei
- 1/2 tomaat
- 1 slablad
Voorbereiding
Roer het ei met een snufje zout en leg het in een koekenpan (warm en ingevet).
Laat het aan de ene kant bruin worden zonder te roeren en draai het om om te koken aan de andere kant.
Zet de sandwich met alle ingrediënten in elkaar.
Omelet met avocado en cherrytomaten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1/2 kopje kerstomaten
- 1/4 avocado
- 1 plak volkorenbrood
Voorbereiding
Meng de twee eieren goed met een snufje zout en doe ze in een koekenpan (warm en ingevet).
Laat de eieren een paar minuten koken zonder te roeren en draai ze dan om om ze aan beide kanten te koken.
Serveer en vul uw omelet met doormidden gesneden avocado en cherrytomaten.
Geniet ervan.