3 glutenvrije en suikervrije taarten

0
261

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het eten van een dieet dat vrij is van de gluten die aanwezig zijn in granen zoals tarwe, gerst en rogge, maar dit kan een uitdaging zijn omdat veel van de dagelijks geconsumeerde voedingsmiddelen een deel van deze granen bevatten.

Bovendien is een van de grootste problemen voor mensen die dit soort voedsel willen eten, dat de meeste voedingsmiddelen of producten met het etiket “glutenvrij” in de supermarkt grote hoeveelheden suikers, schadelijke vetten, additieven en calorieën bevatten.

Dus als je wilt experimenteren met een glutenvrij dieet, dan hebben we drie gezonde, suikervrije en natuurlijk glutenvrije zelfgemaakte taarten samengesteld die zeer nuttig kunnen zijn voor het variëren van je dieet en het minimaliseren van de consumptie van ultra-verwerkte voedingsmiddelen.

Vergeet niet dat de consumptie van gluten geassocieerd wordt met medische aandoeningen zoals coeliakie, niet-liberale glutengevoeligheid en tarwe-allergie, maar sommige onderzoeken suggereren dat het eten van een dieet zonder deze proteïneset gunstig kan zijn voor mensen met auto-immuunziekten, prikkelbare darmsyndroom, endometriose en andere aandoeningen.

1. Ovenloze bananen- en kaascake

 

Ingrediënten

1 zeer rijpe banaan

Kaas van uw voorkeur

Voorbereiding

§  Hak de rijpe banaan in grote stukken (verwijder de schil niet)

§  Kook de stukken met de huid op ongeveer 15 minuten (tot ze goed gaar zijn)

§  Haal de banaan eruit en verwijder de schil.

§  Met behulp van een vork wordt de hele banaan tot een puree gestampt en vervolgens met de hand gekneed.

§  Verhit een koekenpan en bevochtig deze met een scheutje olijfolie of kokosnootolie.

§  Zodra de pan heet is, leg je een laagje van het rijpe bananendeeg.

§  Leg op de eerste laag banaan een laagje kaas.

§  Bedek de kaas vervolgens met een andere laag banaan.

Laat het op laag vuur staan tot het bruin wordt en draai het om.

Geniet ervan

2. Koekenpan brownie

Ingrediënten

1/2 kopje gemalen haver (controleer bij aankoop of het gecertificeerd glutenvrij is)

1 banaan en een half

1/3 kopje kokosmelk (of wat je maar wilt)

1/3 kopje cacaopoeder

1 theelepel bakpoeder

1 eetlepel geraspte kokosnoot

1 handvol fijngestampte noten

Stevia naar smaak

Voorbereiding

§  Haal de schil van de bananen en meng ze tot een gladde pasta.

§  Voeg 1/2 kopje haver, cacaopoeder, amandelmelk, bakpoeder en stevia toe aan de blender. Meng je goed.

§  Vet een pan in met olijfolie of kokosolie (je hoeft niet veel te gebruiken, het belangrijkste is dat het zich goed verspreidt)

§  Voeg het mengsel toe aan de pan en verdeel het goed. Voeg dan de geraspte kokosnoot en noten toe.

§  Dek de koekenpan af en zet hem op een zeer laag vuur voor ongeveer 15 minuten.

En dat is het! Laat het een paar minuten rusten, verwijder dan de mal en geniet.

3. Maïskoek

Ingrediënten

1 kopje voorgekookte maïsmeel (hetzelfde als het bereiden van arepas)

2 el. bakpoeder

3 grote eieren

1/2 kopje olijfolie

1 kopje amandeldrank

1/4 kopje cacaonibs

1 eetlepel geraspte kokosnoot

Stevia naar smaak

Voorbereiding

§  Meng alle droge ingrediënten in een kopje

§  Klop in een aparte kom de eieren goed los en voeg de andere vloeibare ingrediënten toe (olie, amandeldrank en stevia). Goed roeren.

§  Voeg geleidelijk aan de droge ingrediënten toe terwijl u roert.

§  Neem een bakplaat (eerder ingevet) en versier met de cacao en de kokosnoot. (u kunt ook banaanstukjes toevoegen)

Bak op 180° gedurende 25-30 minuten (vergeet niet de oven voor te verwarmen)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here